torstai 27. helmikuuta 2014

Unelmia


Kyllä se nyt vaan on niin, että kevät on tulossa. Sen  tietää siitä, että puutarhastelijan mieli täyttyy kukkaunelmista.


On hurjan kutkuttava ajatus, että voisi alkaa keräillä jotakin tiettyä kasvisukua. Vaikka pioneja tai kuunliljoja.


Tai akileijoja, kurjenpolvia, iiriksiä...


...esikoita, narsisseja, laukkoja, liljoja...


...vuokkoja, ritarinkannuksia, neilikoita, kellokukkia tai leimuja...


Tai puuvartisia; hortensioita, syreenejä, pihlajia....


...kärhöjä, pensasangervoja, omenapuita, ruusuja... Tavattoman paljon kasveja, joista löytyy monta lajiketta.


Tietenkään itsetarkoitus ei ole omistaa mahdollisimman paljon. Minusta oleellista on heittäytyminen. Sekä nöyryys ja ilo siitä, että on mahdollista ottaa hoiviinsa jotakin, jonka ihmeellisyyteen ei itsellä ole osaa eikä arpaa. Kasvit noudattavat omaa käsikirjoitustaan, ihmisen osaksi jää niiden hoitaminen, kauneuden vaaliminen.


 Pitäisi ehkä osata päättää, mitä tekisi mieli eniten...


Mutta oikeastaan päättäminen ei ole niin kovin tärkeää. Voihan myös valita vähän kaikkea. Ja joka kevät on uusi mahdollisuus haaveilla jostakin mitä puutarhassa ei vielä ole.


Tänä keväänä olen haaveillut tilaavani kärhöjä TÄÄLTÄ.
Kurjenpolvia ja kurjenmiekkoja TÄÄLTÄ.
ja erilaisia syreenejä ja hortensioita TÄÄLTÄ.

Voi olla etteivät kaikki haaveet toteudu. Mutta tärkeää on silti haaveilla.


5 kommenttia:

 1. Onneksi ei tarvitse valita vain yhtä lajia jota keräilee;)
  Ihania haaveita sinulla, kärhöjä oln munkin haavelistalla ja pioneja varmasti mahtuu vielä lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Joskus olisi varmaan hyvä, jos piha olisi vähän pienempi, niin edes jossain vaiheessa tulisi raja vastaan... :)

   Poista
 2. Ihana kirjoitus! Asuttaispa lähekkäin, tehtäisiin yhteistilaus. Harmittaa maksaa isoja summia postikuluista. Haaveilu on niin tärkeää ja vuosi vuodelta unelmakasvien määrä lisääntyy....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) juu-u, olis kyllä kätevää tehdä kimppatilaus, itse ajattelen nin että postimaksu makaa kumminkin vähemmän, kuin jos lähtisi itse paikan päälle kasveja hakemaan, kun bensa maksaa, ja matkalla täytyy syödäkin.. ja stten vielä se, että kun menee paikanpäälle, menee rahaa todennäköisesti enemmän, kun tulee otettua niitä heräteostoksia mukaan myös ;)

   Poista
 3. Oi, täällä oli jo vaikka kuinka monta kirjoitusta! Ihanaa lukea susta ja puutarhasta taas täälläkin! :) Kauniita kuvia ja kesän odotusta, itelläkin on nyt puutarha, joskin toisen oma, ettei voi kauheasti sävellellä omiaan, niin pääsen näpertämään! Ja kuinka kaunis on tuoki kasvien oma käsikirjoitus, mikä on tullut sen portin ympärille, mihin ehkä vähän toisen laista ajattelit... :)

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!