maanantai 12. toukokuuta 2014

Vihdoin saatiin sadetta!

Ihanaa! Ulkona sataa!Sateen herättämän kasvun kohinan voi melkein kuulla.


Pilvipoudalla sateen kastelemia kukkia kuvatessa tunnelma on jotenkin hiljaisen herkkä. Pienet kukat ovat hauraita ja raikkaita.


Löysin kukkamaasta tällaisen ihanuuden. En ollenkaan muistanut että minulla on punainen tarhakylmänkukka. Voi miten se on suloinen untuvaisen turkkinsa kanssa!


Yksi punainen kevätesikkomätäs kukkii täyttä päätä. Muut mättäät vielä odottelevat.


Kivikkokukkamaahan piilotettiiin viimesyksynä lasten kanssa parvitulppaaneja. Siellä ne pärjäävät koska mullan alla on suodatinkangas joka estää myyriä kaivautumasta penkkiin.


 
 
Sammalleimujen ensimmäiset kukat ovat auenneet ja nuokkuvat maata kohti. Sammalleimun kanssa vuorotellen kivikkomaan reunassa kasvaa ketohärkkiä, joka on jo raikkaan vihreä. Se kukkii keskikesällä. Kivikkomaan ja saunan välissä on alue pihakeinulle. Multa-alueelle on kylvetty matalia niittykukkia. Siemenseoksessa oli tuoteselosteen mukaan hiukan päivänkakkaraa. Nyt näyttää, ettei siellä mitään muuta kasvakkaan, koska päivänkakkara iti jo viimekesänä, melkein kaikki muut saivat vasta talvella kylmäkäsittelyn ja itänevät kuluvalla kasvukaudella. Luulen että siirrän päivänkakkaroista osan muualle, jottei se vie kaikkea huomiota.Keto-orvokit itivät myös jo viimekesänä. Ne tekevät somia mättäitä.Tiesittekö, että keto-orvokeita on monen värisiä? Hauska nähdä millaisia näiden siementaimista kasvaa.--
Pihan puuvartisten silmut lupaavat jo uutta kesää. Lehtosaarni tosin nukkuu yhä, ja sen mustat silmut ovat samanlaiset kuin kolme viikkoa sitten.

Syreenistä näkee jo, minkä värisiä kukkia siihen tulee.


Vaahteran silmut ovat jo poksahtaneet auki, ja lehdet odottavat sopivaa hetkeä aukeamiseen.


Ainiin. Tässä on minun äitienpäivälahjani. :) Puutarhasta tehdään taas vähän helppohoitoisempi, kun kuoriketta saadaan kaikkien pensaiden juurelle ja kasvimaan käytäville.Muistaakaa nuuhkia kevätilmaa!

10 kommenttia:

 1. Ihana äitienpäivälahja!
  Nyt toiveissa olis aurinkoa, kun täälläkin on satanut melkein koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin :) aurinkokin tekee hyvää, varsinkin sateen jälkeen. :)

   Poista
 2. Kunnon kasa kuoriketta :) Onnea äidille! Tosi hyvä, että sinne sataa nyt. Täällä sataa ihan kokoajan, tylsää. Ihania kasveja. Tiedätkö, himoan ihan hirveästi tuota punakukkaista esikkoa, kuinka paljon sinulla on niitä? Raaskisitko pienen alun antaa vaikka ihan kirjekuoressa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä on! Onnnea sinnekin! Sade tulee kyllä tarpeeseen. kävin jo blogiisi kommentoimassa tuosta esikosta. :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Tuo punainen kevätesikko on todella nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Punainen on harvinainen väri puutarhassa, varsinkin näin varhain keväällä. olen itsekin ihastunut tähän esikkoon. :)

   Poista
 4. Voi;olen ihan kade äitienpäivälahjastasi. Tulisi niin tarpeeseen omaankin pihaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Olen kauan haaveillut kuorikekasasta, ja nyt kun kasvimaakin on vihdoin ajankohtainen, ilmoitin, ettei mitään muuta äitienpäivälahjaa tarvita, kun koko perhe hyötyy tästä lahjasta eniten. :)

   Poista
 5. Meillä päin on satanut enemmän tai vähemmän jo yli viikko putkeen.
  Ihan kiva olisi välillä nähdä aurinkoisiakin ilmoja taas vaihteeksi :)

  Upea tuo ensimmäinen kuva!
  Pisarat luonnossa ovat niin kauniita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sateet tuntuvat olevan enemmän satunnaisia. sekin tiistaiksi luvattu rankkasade meni ohi, eikä täällä tullut pisaraakaan.
   Kiitoksia. :) Rakastan pisaroiden leikkiä, enkä malta olla niitä kuvaamatta.

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!