perjantai 20. toukokuuta 2016

Kesä!!


"Kylläpä vuodet vierivät nopeasti! " - totesi meidän kuusivuotias yhtenä päivänä, kun aikuisten kesken päivittelimme sitä, miten talvi on mennyt nopeasti ja lapset ovat kasvaneet ja miten kaikki merkit viittaavat siihen että meillä on paljon sanottavaa ajan nopeasta kulumisesta. Emme voineet kuin olla kuusivuotiaan kanssa samaa mieltä.
-Ihan äskettäin tuo kuusivuotias aloitti esikoulun, ja kaksitoistavuotias vitosluokan, syksyllä kuopuksella alkaa ensimmäinen kouluvuosi, ja esikoinen aloittaa ala-asteen viimeisen luokan. Hurjaa. Lapset ne kasvaa, vaan onneksi me aikuiset pysymme saman ikäisinä koko ajan...

Kesä on joka tapauksessa tullut tänäkin vuonna. Tällä kertaa se on tullut kovemmalla kiireellä kuin viime vuonna. Runsat sateet ja lämpötilan pysyminen yli kymmenessä asteessa ovat saaneet puutarhan suorastaan rehottamaan.

Ihana tuohituomi alkoi kukkimaan sateisesta ja suttuisesta säästä huolimatta.


Aamurutiineihin kuuluu nykyisin tuokio takapihalla Huugon kanssa. Ennen aamuvuoroon seitsemäksi menoa on ihana seistä pihalla nuuhkimassa kesäilmaa ja kuunnella lintujen tauotonta sirkutusta. Kesän äänet ja tuoksut herättävät uniset aistit lempeästi. Päivä ei voisi alkaa enää paremmin. Omenapuun nuput lupaavat runsasta kukintaa.Kirsikkapuussa on jo muutama kukka auki. Toivottavasti kukinta onnistuu, ja saadaan taas kirsikoita. Nyt näyttäisi siltä, etttä joissakin kirsikkapuissa on jotakin ötömöskökkiäisiä, jotka ovat surkastuttaneet muutamia kukkanuppuja.


Punaherukkapensaissa on runsaasti kukkia, pensaiden koristeellisuus pärjää paremmissakin piireissä.Toukokuu on täydellistä aikaa. Nautitaan siitä täysillä!


Mukavaa viikonloppua!


3 kommenttia:

 1. Toukokuu, ah niin ihana kuukausi:)

  VastaaPoista
 2. Ihana toteamus kuusivuotiaalta ;)
  Blogini on muuttanut, tervetuloa uuteen osoitteeseen!

  VastaaPoista
 3. Paratiisinpalasessakin varmaan kasvu on kovassa vauhdissa, vaikka nyt onkin kylmiä ilmoja pidellyt.

  Muistatko, kun lähetit pari vuotta minulle siemeniä siemenkuvastostasi. Toivoin palavaarakkautta, lehtoakileijaa, ritarinkannusta ja syyshohdekukkaa. Viime kesänä kasvoivat taimiksi kaikki muut paitsi syyshohdekukka. Nyt on ensimmäinen syttyräinen sininen kukka avautunut yhteen akileijaan. Näyttää siltä, että palavarakkauskin olisi kukkimaan päin ja samoin ritarinkannus. Syyshohdekukka en onnistunut taimettamaan. Näin ne kasvit valloittavat maailmaa. Kiitos!

  Hyvää kesää sinulle kotipihaan ja mökille!

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!