torstai 6. kesäkuuta 2013

Kesän kiihdytysajot


En meinaa pysyä päivitysteni kanssa kesän perässä. Helle on vauhdittanut kesää niin, että nyt kukkivat monet kukat päällekkäin ja suurin osa nyt kukkivista kukkii normaalikesänä juhannuksen aikaan.

Pitää kuitenkin tuoda tänne muutaman kuva viime viikolta, jotta pysyy joku tolkku tässä hommassa ;). Luvassa aika paljon kuvia taas. Toivottavasti teidän selaimet ei mene tukkoon...

Viimeviikolla omenapuu kukki viitisen päivää. Kukinta oli huikea. Kuin kermavaahtoa.Antaa kuvien kertoa.Melkein heti omenapuun kukinnan jälkeen aloitti pihasyreeni.

Löysin kuvakulman, jota en ole ennen blogissa esitellyt. Meidän talon länsipääty kylätieltä kuvattuna.


ja myös länsipääty ja syreeni täydessä kukassa. Talon ja koivujen välissä on luonnontilainen kaistale, johon olemme istuttaneet vaahteroita. Koivujen oikealla puolella on kylätie.


Koiranputki ja lupiinit kukkivat jo täyttä häkää. Viimevuonna ne kukkivat juhannuksena. Lainaan kuviini mielelläni tien toisella puolella olevaan vanhaa aittaa, vaikka se ei olekkaan meidän.Kylätien varressa meidän tontin nurkassa kasvaa luonnonvaraisia kalloikieloja.


Se on varmasti yksi kauneimmista luonnonkukista. Taimitarhoista saa ostaa sen kiinalaista serkkua, tarhakalliokieloa, joka on noin metrin korkuinen. Tämä kotimainen kaunotar on vain 30 cm korkea. Tätä siirretään myös kivikkoistutukseen, niin se pääsee kunnolla katseltavaksi ja ihailtavaksi.


Kukkamaassa talon vanhaa kantaa olevat Rosea plena- pionit availevat kukkiaan. Ihania!


Kaikenlaista muutakin on kukkamaassa meneillään. Särkyneiden sydämien kukinta on nyt jo ohi, mutta, laitanpa nyt tämän kin kuvan vielä. Tuohon päivällä varjossa olevaan kohtaan on tulossa myös kolmilehtiä, sitten siinä on joku kurjenpolvi ja valeangervo, sinivaleunikosta vielä vähän haaveilen. siinä olisi yksi hyvä kolo valeunikolle.Tummakurjenpolvi on herkkä ja kaunis. Ja tosi vaikea kuvattava, kun hennot kukat ovat vinkisn vonksin ja heiluvat pienestäkin tuulenvireestä.


Mutta nyt täytyy rientää viemään lapsia rannalle! Nautitaan nyt helteistä viimekesänkin edestä!

2 kommenttia:

  1. Todellakin kesä räjähtää käsiin. Kaikkea ei ehdi edes kuvata sitä vauhtia kun jo ehtivä lakastumaan =)

    VastaaPoista
  2. Tosi nopea tahti on kyllä nyt kukinnoilla. Meilläkin syreenit kukkii jo nyt, viime vuonna olivat parhaimmillaan juhannuksena rippijuhliin aikaan.

    VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!