lauantai 31. elokuuta 2013

Kesäkukkavirityksiä


Tänä vuonna kokeilin ensimmäisen kerran kasvattaa itse samettikukkia. Ne onnistuivatkin hienosti. Näiden nimi on "Vanilla ice" jollen ihan väärin muista.
Samettikukat pääsivät terassin kaiteelle yhdessä miljoonakellojen kanssa. Miljoonakellotkin olivat kokeilu. Tilasin niitä Kodinkukat- nettipuodista. samassa taimessa piti olla kolmea erilaista mijoonakelloa, punaisia, sinisä ja keltaisia. Siniset kukinnot kuihtuivat melkein kaikki pois ja jäljelle jäivät punaiset ja keltaiset.

Tuo lamppu näytti niin mukavalta tuossa, että oli pakko laittaa vino kuva esille :) . Meidän kesäelämä n ollut ihanaa kun on ollut terassi! ja nyt elokuun hämärissä on ihana laittaa valot palamaan..

Tässä vähän suorempi versio samettikukista.


Samettikukkia riitti myös ulko-oven viereen kukkapataan. Siellä niillä oli kaverina ruusu, orvokeita, lumihiutaleita ja muratteja, sekä jo kaksi talvea talvehtineet sinilamokatajat. Vähän turhan kirkkaalla ilmalla otettu kuva...


Ruusu läheltä. Hauska oli kokeilla tämmöistäkin tuossa padassa välillä, hortensian siihen alkusi laitoin, mutta kun se ei alkanut kukkimaan, piti hankkia jotian muuta. Ruusu pääsee uuteen kivikkkomaahan talvehtimaan.


Ulko-oven molemmin puolin on kukkalaatikot, jotka on koko päivän varjossa. Keväällä istutetut orvokit selviävät kunnon lannoituksella pitkälle elokuuhun, kunhan vaan jaksaa nyppiä kuihtuneet kukat ja kastella säännöllisesti.  Orvokeilla oli kaverina vaaleanpunaisia lumihiutaleita, ihanat verenpisarat ja murattia.


Tässä verenpisarat täydesssä kukassa. Hurmaavia, eikö?Ensiviikolla taidan ostaa vähän krysanteemeja ja kanervia, ja laittaa syysistutukset kesäkukkaryhmiin.

1 kommentti:

  1. Kaunista ! Hyvin onnistuneet kylvöt ja istutukset. Tuo verenpisara on myös ihana.

    VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!