tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kevät hiipivi hissukseen

Katsokaa!


Lumikelloja! Olen joka päivä käynyt kurkkimassa kukkapenkkiin, että joko ne pian alkavat kukkia. Huomenissa ne ehkä jo uskaltautuvat avaamaan nuppunsa.
Ihmiset jo intoilevat kevätilmasta, ja talvikamppeet on vaihdettu kevyempiin tamineisiin. Luonto taitaa olla kuitenkin viisaampi, eikä intoile niin kovasti. Kun se takatalvi voi tulla ihan milloin vain. Onhan vasta maaliskuu. On viisaampaa odottaa.

Esikot ovat pikkuhiljaa kasvattaneet lehtiään.


Joutsenet ovat saapuneet jo läheiselle pellolle kailottamaan. Tuntuu ihan keväiseltä, vaikka tuuli saa vielä pukeutumaan lämpimästi. Haravoitavaa riittäisi, jos sitä joku haluaisi tehdä. Ahkera vapaaehtoinen saa paikan. Itse en niin kovasti haravoinnista perusta.

Kukkaikkunakin kaipaisi jotakin uutta vihreää, kiinanruusu odottaa mullan ja ruukun vaihtoa. Orkideat kukkivat ties monettako kuukautta yhteen menoon.


Kevät on päivä päivältä lähempänä. Se on ainakin varmaa.


6 kommenttia:

 1. Voi kuinka piristävää onkaan ,kun maasta alkaa puskea vihreää ja jossakin päin näemmä jo kukkiakin :)

  VastaaPoista
 2. Käsittämättömän aikaista ! Nautitaan siitä täysillä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä! Omalla puutarhastelijaurallani en ole näin aikaiseen kevääseen vielä törmännyt näillä leveyksillä. Nautitaan!

   Poista
 3. Täällä on tuuli sen verran purevaa, ettei talvitamineita ole vielä viety varastoon eikä kevyemmistä vielä muuta kuin haaveillaan.
  Vaikka lämmittää se aurinko mukavasti kun sattuu paistamaan:)
  Minä olen vähän haravoinut, en siitä kovasti piittaa, mutta menee hetkittäin. Varsinkin näin talven jälkeen kun on kova hinku päästä pihatöihin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä meilläkin vielä talvitamineet on naulakossa takatalven varalta. ja kevättakinn alle saa pukea kunnolla lämmintä - tuo tuuli on ihan mahdoton välillä. Vaan aurinko on kyllä ihana, ja se lämmmittää ihan erilailla kuin aiemmin talvella. Meillä on tuota joutomaan tapaista niin paljon, että haravoitavaa on yhdelle huonoselkäiselle vähän liikaa. Itse haravoin oikeastaan vain kukkapenkit keväällä ennen kasvuun lähtöä. - mutta kieltämättä kova hinku olisi jo päästä jotakin tekemään pihassa. :)

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!