perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kirjoittaja blogin takana


 Karoliina haastoi blogissaan halukkaita vastaamaan puutarhaa, ja sen hoitajaa sekä bloggaamista koskeviin kysymyksiin.

1. Kerro puutarhastasi, minkä kokoinen se on? Minkä ikäinen ja millä vyöhykkeellä?
  Puutarhani on vanhan maalaistalon pihapiiri, johon on lisätty kaksi pientä peltoplänttiä. Yhteensä tontti on hehtaarin kokoinen. Talo on rakennettu vuonna 1936, joten puutarha lienee yhtä vanha. Itse olen hoitanut puutarhaa pian kaksitoista vuotta. Asumme Pirkanmaalla, kolmos- ja kakkosvyöhykkeen rajamailla.


2. Kuinka kauan olet ollut puutarha-harrastaja ja miten innostus puutarhaan syttyi?
  Puutarha-asioita olen harrastanut siitä asti kun muutin omilleni lukion jälkeen. Puutarha-innostus kulkee luultavsti vahvana veren perintönä molemmilta vanhemmiltani. Vanhemmillani on yltäkylläinen hyöty- ja koristetarha jossa he kasvattavat ruusuja, perennoja, hedelmäpuita ja vihanneksia. Isäni täti on ollut ammatiltaan puutarhasuunnittelija ja äitini äidillä oli aina kaunis ja hoidettu puutarha.
3. Minä vuonna aloitit bloggaamisen - ja mikä siinä on mielestäsi parasta?
 Puutarhabloggaamisen taisin aloittaa vuonna 2007. Bloggaamisessa parasta on varmaan se että olen löytänyt blogistaniasta monta hengenheimolaista, joiden kanssa hehkuttaa ensimmmäistä kevätpäivää ja kummastella miten kaunis on joku kukkanen. Aiemmin ei ollut paikkaa lukuisille kukkakuville - blogi on mielekäs tapa laittaa niitä esille. Kun ei seinillekkään kaikki mahdu.
4. Mitkä ovat blogisi tärkeimpiä teemoja?
 Ilo, kauneus, luonnonmukaisuus, kukkaset puutarhassani, valokuvaus, pienet ja isot ihmeet...

 5. Kuinka monta lukijaa käy blogissasi kuukausittain?
 En ole pitänyt kirjaa blogini lukijamäärästä. Iloitsen jokaisesta kävijästä, numeroista viis.
6. Miten blogisi nimi syntyi?
 Olen etuoikeutettu, kun ulko-ovelta alkaa oma puutarha. Pienissä hetkissä, paikoissa, tai yhden pienen kukan nupussa on mielestäni palanen paratiisia, kauneutta joka melkein ylittää ymmärryksen. Lasten kanssa elämä on seikkailu, ja mistä tahansa asiasta voi löytyä ihmeitä, isoja tai pieniä.


7. Laita linkki tai kuva ensimmäiseen postaukseesi.
http://paratiisinpalasia.blogspot.fi/2012/07/heinakuun-kukkakimarakuulumiset.html
Minulla on ollut monta blogia, kaksi ensimmmäistä vuodatuksessa, ja sitten tämä nykyinen. Olisin mieluusti kirjoittanut samaa blogia koko ajan, mutta vuodatuksen ensimmäisen blogin kuvatila tuli täyteen, joten tein uuden blogin. Vaihdoin bloggeriin kun vuodatus kadotti kaikki blogien valokuvat muutamalta vuodelta. Tässä ollaan nyt.


8. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hankkia lukijoita- ja kuinka tärkeää on että muut lukevat blogiasi? Onko blogin tärkein tehtävä olla itselle puutarhapäiväkirja?
Blogi on minulle päiväkirjan tapainen kuvakertomus siitä, mitä puutarhassa milloinkin tapahtuu. Kun itse luen omaa blogiani, muistan myös mitä muuta tapahtui kunkin postauksen aikaan. Bloggaamiinen on vuorovaikutteista hommaa; omaa blogia kommentoidaan, ja kommenttilaatkossa käydään välillä vilkastakin keskustelua, johon on tärkeää itsekin osallistua. Toisten blogeissa on myös mukavaa ja tärkeää vierailla ja jättää kommentteja. Näin syntyy blogistaniaan oma puutarhastelijoiden yhteisö. Sosiaalinen puoli bloggaamisessa ei ole ollenkaan yhdentekevä, vaikken ole ketään bloggaajaa henkilökohtaisesti tavannut, monen elämää olen seurannut useita vuosia blogin kautta, ja tunnen aitoa ystävyyttä heidän kanssaan. Blogien takana on ihania ihmisiä.


 9. Kuinka paljon aikaa viikossa käytät blogin tekemiseen? Muiden blogien lukemiseen?
 Välillä seuraan blogistanian virtaa joka päivä pitkän tovin. Joskus menee viikkoja elämän melskeissä ja blogistania saa odottaa.


10. Kerro paras/parhaat vinkkisi aloittelevalle bloggaajalle?
Uudelle bloggaajale neuvoisin, että heittäydy, iloitse ja ihmettele!

11. Halutessasi laita kuva itsestäsi tai puutarhastasi.
   Jostain syystä itsestäni ei ole kuvakansioissa juurikaan kuvia. ehkä siksi että olen usein itse kameran toisella puolella. Hehtaarin tontista ei saa otettua kuvaa kerralla. Tässä kuvanen vanhasta blogista ja lupiininiitystä/joutomaasta kesäkuussa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommettisi tekee iloiseksi!