keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kurjenpolvia lähitarkastelussa

Kurjenpolvet ovat vallanneet puutarhan. Aloin etsiä niitä kameran linssin läpi, ja löytyikin monenmoisia kurjenpolvia. Olen tainnut vahingossa alkaa keräilemään niitä. Jos nyt saisin perustaa ihan uuden perennapenkin, niin kurjenpolvet olisivat varmasti osa sitä.


Kivikossa kukkii neidonkurjenpolvi,


ja sen vieressä kasvustoltaan samanlainen verikurjenpolvi, molemmat kukkivat koko kesän alkuun päästyään.


Tuoksukurjenpolvi. NImi tulee siitä että sen lehdet tuoksuvat mukavasti mäntysuovalle kun niitä hieroo sormia vasten.Kerrottu idänkurjenpolvi.Ja vielä yksi; piskuisesta alusta alkunsa saanut kivikkokurjenpolvi:


Toisessa kukkamaassa kukkivat:

Patricia jalokurjenpolvi, se kukkii koko kesän.


Jalokurjenpolvi Johnson´s blue:


Tummakurjenpolvi, jota on aina yhtä vaikeaa kuvata, kun se keikkuu kukkamaan keskellä.


Ja vielä yksi: Kyläkurjenpolvi.Kaikki ansaitsevat paikkansa.
10 kommenttia:

 1. Vuosien saatossa olen oppinut pitämään näist'ä pienistä hennoista kukkamättäistä =) Erityisen upea on tuo kerrattu kurjenpolvesi. Kuvastoissa olen joskus törmännyt moiseen kauneuteen, mutta taimistoilla en ole nähnyt näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on myös käynyt niin että pikku hiljaa olen alkanut pitää kurjenpolvista enemmän ja enemmän. Tuo kerrottu kurjenpolvi on KOrpikankaalta, keväällä nettipuodissa on kaupan edullisia perennojen pikkutaimia. Särkän perennataimistolla sintä näytti olevan myös myynnissä.

   Poista
 2. Kyllä , kurjenpolvet kyllä ansaitsevat paikan puutarhassa! Tai montakin paikkaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotttomasti minustakin ne ansaitsevat monta paikkaa puutarhassa. :D

   Poista
 3. Kurjenpolvet on ehdottamasti mun lempparikasvien joukossa. On tullut keräiltyä niitä vähän joka paikkaan. Se on just hauska, kun niistä löytyy monen kokoista ja ne kukkivat kaikki vähän eri aikaan.
  Erityisen kauniit ovat nuo sinun kerrotut kurjenpolvesi ja tuo tummakurjenpolvi tuossa värissä. Minulla on valkoinen ja tosi tummaliila tummakurjenpolvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenpolvia on yllättävän monipuolinen valikoima. Niitä voi laittaa melkein mihin vaan, jokaiseen paikkaan löytyy sopiva lajike. Luulin joskus että kaikki tummakurjenpolvet on tuon värisiä kuin minulla, sittten huomasin että se taitaakin olla harvinaisen värinen. Tuo tummalila ja valkoinen täytyisikin hankkia... ;)

   Poista
 4. Sinulle onkin kertynyt noita kaunokaisia. Minäkin olen kurjenpolvien ystävä. Erityisen rakas minulle on matala verikurjenpolvi. Sitten minulla on korkeampaa verikurjenpolvea, joka tuli ihan vanhingossa ostetuksi matalamman kanssa. Mökkipitäjästämme on peräisin kyläkurjenpolvi, joka on oikea hujoppi. Naapurin pihasta on uusin tulokas - tuoksukurjenpolvi, joka peittää mukavasti kasvualustan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin näyttää kertyneen, en ollut huomannutkaan. :) Verikurjenpolvi on ihana! SE tuntuu kasvavan kasvupaikan mukaan matalan tai korkeana. Tai sitten sinun korkeampi kurjenpolvesi saattaa olla ojakurjenpolvi, joka on verikurjenpolven ttpainen mutta korkeampi. Kyläkurjenpolvi on minusta yksi ihanimmista heleän sinisten kukkien kanssa, valitettavasti se kukkii aika vähän aikaa. Tuooksukurjenpolvi on minullekin uudempi tuttavuus, heti se pääsi suosikikseni.

   Poista
 5. Ihania ovat kaikki ! Se mikä on mieleisin, vaihtuu aina ajankohdan mukaan, tällä hetkellä rakastan just tuota neidonkurjenpolvea, kun näen sen keittiön ikkunasta kivikossa, ihana kukkkija. Muuten laura, mulla oli tarkoitus toimittaa sulle pikkutalviot, jotka kaivoin ylös, mutta huonosti kävi, sorry. Seasta rupesi nousemaan niin paljon hiirenvirnaa ja muutakin joukkoon kuulumatonta, että viskasin kuitenkin sellaisenaan poistoon. Hiirenvirna on aika ikävä, kun on kunnolla päässyt peseytymään, ja halunnut siirtää riesaa sinulle. Hyvää heinäkuuta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neidonkurjenpolvi on kyllä ihana, jotenkin se tuntuu herkältä ja hauraalta elinvoimaisuudestaan huolimatta, kun kukat on niin herkän väriset. Tykkään siitä myös kovasti.
   Voi ei haittaa, kiitos kuitenkin ajatuksestasi, talviot olisivat kyllä olleet tervetulleita, mutta ehkä virnat olisin saattanut jättää ottamattta :)

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!