perjantai 27. kesäkuuta 2014

Keskikesän sävyjä

On ihanaa kylmien päivien jälkeen viihtyä pihalla.


Alkukesän heleänvihreä on puissa vaihtunut täyteläiseen vihreään. On alkamassa villi vaihe, kun kaikki meinaa riistäytyä käsistä ja jokainen puskanvierusta ja kukkamaa rehottaa. Puskan- ja kulkuväylien reunustoita ajellaan trimmerillä ja osan alustat katetaan kuorikkeella; kukkamaita ihastellaan.


Mikään ei puutarhassa pistä juuri nyt silmään, vaan kukkaistutuksissa värisävyt vaihtuvat hiljalleen. Lemmikki, akileijat ja puna-ailakki lopettelevat, kurjenpolvet, päivänliljat, ritarinkannukset ja varjoliljat aloittelevat. Muutama koiranputki on eksynyt sekaan, mutta annan niiden olla, ne tuovat mukavaa keveyttä kukkien keskelle.Kivikossa purppuran sävyt ovat vaihtaneet paikkaa, rönsyleimu on lopettanut, jalopähkämöt ja tuoksukurjenpolvi on aloittanut. Myös päivänliljat loistavat reunamilla. Siellä täällä on mehevä lehtimätäs josta nousee tummatulikukan tai sormustinkukan kukkavanoja. Niiden lehdet on melkein samanlaiset, en meinaa millään erottaa niitä ennenkuin ne kukkivat. Etualalla ketohärkki kukki aina vaan.
Olemme nauttineet saunan edustan päivänkakkaroista. Mieli ei oikein tahdo käsittää ihanaa kukkapaljoutta. Antaa niiden nyt kukkia ennenkuin aletaan siirtopuuhaan.Kaikki näyttää kuvaukselliselta päivänkakkaroiden seassa. Varsinkin lapset ja koira. Fiinalle maistui keto-orvokit, joita se löysi päivänkakkaroiden seasta.


Koiranputkien kuohua on joutunut vähän jokapaikkaan. Aika moneen paikkaan se oikeastaan sopiikin.


Muistakaa kulkea silmät ja mieli avoinna. Koskaan ei voi tietää milloin tulee vastaan jotakin kaunista.
Oikein hyvää keskikesää!!


13 kommenttia:

 1. Minäkään en viitsi kitkeä koiranputkea aina kukkapenkeistäkään, se tuo joukkoon kivasti ilmavuutta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, koiranputkien kukat korostavat hienosti muita kukkia. KOiranputki on ihankiva, kun se ei ole liian isokaan, jotta aiheuttaisi harmia muille kukille.

   Poista
 2. Meillä koirenputket kukkivat kevään helteiden vuoksi tosi aikaisin, nyt niitä ei enää näy kukassa missään...tykkään niistä kovasti! Päivänkakkarat ovat niin raikkaita ja piristäviä, puhtaanvalkoisia ja heleitä. Ihana kakkarapelto teillä! Mökillämme oli samanlainen viime kesänä, tänä kesänä niitä ei jostain syystä ilmestynyt kuin muutamia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kovasti tuosta päivänkakkarapellosta! Meillä oli myös pellolla joskus aiemmin päivänkakkaroita, mutta nyt kun mainitsit ja aloin miettiä, niin muistelisin että nekin aika pian hävisivät. kumma juttu, kun kukkapenkissä ne on niin elinvoimaisia, luonnossa ne taitavat olla aika lyhytikäisiä.

   Poista
 3. Suloisia kesäkuvia ja upean punaiset lupiinit.
  Käypäs vilkaisemassa Kuusirannan ruttuakileijoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo punainen lupoiini on pikkupuutarhurin hankintoja. Vallottavia akileijatuttavuuksia on syntynyt Kuusirantaan, hauskaa että olen saanut olla siinä osallisena!

   Poista
 4. Voi miten ihanan näköistä...rakastuin ihan tuohon päivänkakkarapeltoonkin. Kivikko on nyt tosi hienon näköinen! Odotan jo kun näen kivikkosi tulikukkien ja sormustinkukkien vallassa, ihanaaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloitsen kyllä valtavasti myös tuosta kivikostani. J apäivänkakkarapellista olen hämmentynyt ja ihastuksissani. Vahingot ovat joskus parhaita yllätyksiä puutarhasssa. Ihan pian onkin käsillä tulikukkien ja sormustinkukkien kukinta.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. kiitoksia, minustakin puutarhassa on kaunista. :)

   Poista
 6. Kaunista on! :) Meillä ei kasva ollenkaan päivänkakkaroita pihalla. Pitäisi yrittää jostain saada siirrettyä. Ne on niin kauniita kimppuihinkin kerättynä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänkakkarat ovat kyllä tosi kauniita kukkakimpuissa! Helpointa olisi varmasti kylvää päivänkakkaroita, siirto ei tunnnu aina onnistuvan. ja sitten kun ei tee mitään, niitä ilmestyy johonkin ihan sattumalta. Suomenniittysiemen.fi- sieltä ainakin saa päivänkakkaran siemeniä :)

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!