tiistai 16. syyskuuta 2014

Paratiisinpalasen siemenkuvasto ;)

Noniin.

Nyt vihdoin sain toimeksi laittaa paremmin tiedoksi, että tänä syksynä voin lähettää halukkaille kukkien siemeniä. En takaa itävyyttä, enkä sitä millainen siemenen jälkeläisestä tulee :)

1. Tummatulikukka. Monista muista tulikukista (jotka ovat kaksivuotisa) poiketen, tummatulikukka on monvuotinen eli perenna. Kukinta heinä-elokuussa. Leviää aika innokkaasti sekä kasvullisesti että siemenestä. Itselläni oli aluksi yksi taimi, ja nyt taimia on vähän joka puolella. Lehtiruusuke mustuttaa hieman sormustinkukan lehtiruusuketta, mutta on hieman soikeampi eikä niin nukkapintainen kuin sormustinkukalla. Nimi tulee siitä että kukan keskusta on tuman purppuran värinen. Kukkii toisena vuonna kylvöstä. Suosittelen syyskylvöä, koska silloin saa mahdollisesti tarvitsemansa kylmäkäsittelyn samalla.
2. Lehtoakileija. Syttyräinen maatiaiskanta joka muodostunut meidän tontilla aikojen saatossa. Kukinta kesäkuussa juhannuksen moelmmin puolin. Siemenistä saattaa tulla ihan minkälaisia tahansa koska puutarhassani on monenlaisia akileijoja, jotka mielellään risteytyvät keskenään; erivärisiä, yksinkertaisia tai kerrottuja, mutta useinmiten kuitenkin kauniita. Syyskylvö suositeltava.

3. Palavarakkaus. Ihana maatiaisperenna joka kukoistaa vuodesta toiseen. Kukinta heinäkuussa.
Kevätkylvökin onnistunee, ei välttämättä tarvitse kylmäkäsittelyä.4. Ritarinkannus. Kukkii heinäkuussa. Siemenestä alkunsa saanut komistus, jonka piti olla vaaleanpunainen Astolat, mutta josta tuliikin ihan omanlaisensa. Siemenjälkeläiset saattaa olla mitä vain, koska ympärilä on muitakin ritarinkannuksia.5. Syyshohdekukka Moerheim beauty. Kukkii elo- syyskuussa. En tiedä, itävätkö siemenet, mutta ainahan voi kokeilla, ainakin niitä on tullut reilusti. Vaatii läpäisevän maan ja aurinkoisen paikan.Laitan tämän postauksen ensimmäiseen kommenttiin sähköpostiosoitteen, josta minut tavoittaa. :)


4 kommenttia:

 1. Helei! Lähetä sinulle mielelläni siemeniä, kun laitat toivomuksesi osoitteeseen: laura.anneli@gmail.com
  :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti voin jo muutaman vuoden päästä tilailla itsekin siemeniä :) Kiitos näistä ja leivontablogin päivityksistä, piristivät mukavasti tukkoista sairaspäivää :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavaa tuo siementen lähetys!
  Täällä etelän auringon alla eivät vain taida pohjolan kukat viihtyä...harmi, olisin heti tilannut akileijoja!
  Nauttikaa syksyn tummuvista illoista!

  VastaaPoista
 4. Minulla ei nyt ole siementarpeita - katsotaan, mahtuuko pihaan enää yhtään mitään ensi kesänä - mutta sain tästä ajatuksia mitä sinne voisi laittaa jos sattuu mahtumaan. Puutarhamieleni on siinä mielessä jo talvitorkuilla, että ei oikein jaksa innostua ajattelemaan siemeniä tai muutakaan sen kummemmin. Kunhan nyökyttelen, että juu, kauniita on :)

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!