sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Ötökkä

Vähäksi aikaa tekee mieli mennä ihan toisiin tunnelmiin. Oli niin piristävää kuljeskella kesäisten kuvien matkassa, että ajattelin piristää teitäkin vähän kesäkuvilla. :) Varoitan että ötökkäkammoisten kannattaa keksiä jotakin muuuta puuhaa, sillä nyt seuraa kokoelma viimekesän kameran eteen osuneista ötököistä.

Katselin kerran ohjelmaa, jossa korutaiteilijat pääsivät valitsemaan hyönteiskeräilijän kokoelmista jonkin korean ötökän, ja tekemään sitten sen ötökän inspiroimana korukokoelman. Mieleeni jäi erityisesti jokin suurikokoinen vihreänhohtava kovakuoriainen, jota eräs taiteilija käytti upeassa rintakorussa. Ötökkä itsessään oli kuin koru, ja taiteilija lisäsi sen loistokkuutta asentamalla siihen erilaisia jalokiviä ja pronssisia metalliosia. En tiedä olisiko minussa luonnetta pitää moista ötökkää iltapuvun rinnuksessa, mutta hieno siitä tehty koru oli.

Suomalaiset ötökät eivät ihan yllä samalle tasolle tropiikin upeimpien hyönteisten kanssa, mutta kyllä täältäkin koreita tyyppejä löytyy, joskin osa saa aikaan puistatuksen. Osa kuvista on ollut blogissani jo aiemmin. Koitin etsiä kaikille ihan oikeat nimet, ja siitä kehkeytyikin mielenkiintoinen puuha. Opin paljon uutta.

Kimalaiskuoriainen


Tämä pikku otus on nimeltään peippikuoriainen.


Nelivyöjäärä


hmm. hieman epätarkka otos, mutta tämä tässä on sylkikuoriainen, ja se näyttää katsovan kameraan.


Lehtikirvoja juhannusruusun nupussa.


Kukkahämähäkki


Herukkaperhonen


Huonekärpänen


Ohdakeperhonen


Tämä pistiäinen tuli näyttämään eväsretkeläisille, millasen saaliin se oli saanut. Aika vastenmielinen otus. Se on peitsipistiäinen.


Tämä saattaisi olla mäntylude.


Tummapapurikko


Tämä upea frakkiherra on viherlude.


Ihan pikkuinen hämähäkki auringonkukan terälehdellä syö jotakin vielä pienempää.Marjalude


kukkakärpänen


Ampiaisiaja rypsikuoriaisia


Mehiläinen


Kimalainen :)


6 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Kesää tässä odotellaan...

  VastaaPoista
 2. Huh, olipa siinä kuvasarja! Hienoja kuvia!
  Jotkut tyypit ovat kyllä aika vastenmielisiä. Ehkä eniten inhoan lehtikirvoja...
  Peippikuoriainen on tosi kaunis. En ole tainnut koskaan nähdä sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) . Kyllä inhotus tuli minullekin monta kertaa kun mietin noita ötököitä... Minua inhottaa eniten hämähäkit ja tuo pistiäinen, valokuvaamisessa on se hyvä puoli, ettei ötököihin ole pakko koskea ;). Meillä nuo peippikuoriaiset asustavat jalopähkämöiden luona kivikkomaassa. Niitä tulee vastaan silloin tällöin, mutta nimi oli minullekin uusi.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen sarja! Ötököitä voi pitää kauheina tai kauniina, riippuen siitä miten niitä katsoo. Tuo valkoinen kukkahämähäkkikin on oikeastaan aika hieno, vaikka hämähäkkejä yleensä karsastankin... Oli miten oli, minua kiehtoo ajatus, miten noilla kaikkein pienimmilläkin olioilla on aivot, sydän, nivelet, verenkierto, kaikki. Se tuntuu aina yhtä ihmeelliseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit asian ytimeen; Jollakin lailla nuo otukset on upeita kaikkine hienoine yksityiskohtineen. Kaikki ruumiinosat ötökällä on tarkoituksenmukaisia, on aika huikeaa että tuollaisia kaikenlaisia ihmeellisyyksiä oikeasti elää puutarhassa.

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!