tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kevään pienet ihanat


Nyt on kevään pienien ihmeiden aika. Pienet ihanat ihmeet nousevat maasta. Pienen ihanan tunnistaa siitä, että sitä katsoessa on itsekin mentävä ihan pieneksi maan tasalle. Pienet ihmeet ei tuulta pelkää, matalia kun ovat. Vain keväällä pienet kukat pääsevät oikeuksiinsa, kun ympärillä on vielä vähän värejä. Kesällä pienet ihmeet jäisivät isompien kukkien jalkoihin.
Aina kun katselen keväisiä valokuvia, huomaan hyräileväni tai vihelteleväni erästä tiettyä kappaletta. Juuri äsken yllätin itseni taas tuosta puuhasta näitä kuvia ladatessa.
Se musiikkikappale on tietysti Vivaldin vuodenajat: kevät. Voit kuunnella sen tästä.

Tänä aamuna kipaisin ihan äkkiä pihalla kameran kanssa. Kevättähdet ovat nimittäin avanneet suloiset nuppunsa, ja kiiruhdin niitä tervehtimään. Krookukset valaisivat etupihan vielä ruskeaa nurmikkoa. Mehiläisiä ja kimalaisia oli paljon liikkeellä. Krookukset on ensimmäisiä mesilähteitä noille rakkaille pörriäisille.
Krookukset menivät vetisiksi nopeasti, kun niiden kukinta-aikaan sattui satamaan räntää joka toinen päivä, ja yöllä oli pakkasta.Lumikellot puolestaan eivät ole vaihtuvista ilmoista piitanneet. Kylmä sä on saanut ne kukkimaan pidempään.


Tähän aikaan vuodesta olen hellämielinen leskenlehdille, myöhemmin esiin putkahtavat lehdet saavat kyytiä.


Lasten perinne on kerätä kevään pienistä ihmeistä kukkakimput. Maljakot ovat peräisin Portugalista häämatkalta eräältä katukaupustelijalta. Silloin en arvannut että ne pääsisivät ihan oikeasti hommiin, viehätyin niihin niiden soman ulkomuodon vuoksi.

5- vuotiaan kukat


kohta 11 vuotta täyttävän tyttären kukat.


Vielä on melkein kuukausi aikaa ilmoittautua mukaan puutarhabloggaajien kevättapahtumaan. Lisää tietoa löydät TÄÄLTÄ. Tervetuloa!

 


Kaunista viikkoa!


8 kommenttia:

 1. Vivaldin keväässä soi heleästi kaunis talven alta syntyvä uusi kauneus, kukat, linnut ja perhoset, kasvun voima. Upeita kuvia, ihanaa kun pörriäisille on heti päivien lämmettyä evästä! Suloiset pienet kimput!

  VastaaPoista
 2. Kevätkukat ovat niin suloisia ja varsinkin nuo pikkukimput! Suloisia ovat myös nuo maljakkosi :)

  Tästä postauksestasi tuli mieleeni Aaro Hellakosken runo Niin pieniksi.

  Niin pieniksi kasvoimme
  äskettäin
  olit vaahteran lehdellä
  vierelläin
  niin väljästi mahduimme
  sekunnin rakoon
  kuin aika ois antaunut
  onnemme jakoon
  ei silmäni kanna
  ilon laidasta laitaan
  kuin pieniksi joskus
  tulla taitaan!

  VastaaPoista
 3. Yhdyn muihin, suloiset kukkakimput :). Vivaldi on ehtaa kevätmusiikkia, toinen mistä pidän myös on Sibeliuksen viulukonsertto.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanaa kukkaloistoa, puutarhassa ja söpöissä maljakoissa. :)

  VastaaPoista
 5. Pienien ihmeiden edessä sitä laskeutuu polvilleen ja hymyilee:)

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman kauniita nuo avoimet krookukset tuolla lailla runsain määrin ♥

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!