tiistai 26. toukokuuta 2015

Sateen jälkeen - tuoksu


Mikään ei taida olla ihanampaa, kuin kuljeskella sateen jälkeen puutarhassa. Ilma tuoksuu raikkaalta ja puhtaalta, äänimaisema on täynnä linnunlaulua. Ostaisin heti, jos "Sateen jälkeen" - tuoksua saisi pullotettuna hajuvetenä, vaikken tiedä olisiko se enää sama asia...
Harmaata taivasta vasten tavallinen terttuseljapensaskin näyttää veistokselliselta (yläkuva).

Marjatuomipihlajan kukkatertut näyttävät eleganteilta punertavan lehdistön ja punertavien kukansuojuslehtien kanssa.Olen hartaasti odottanut purppuratuomen kukintaa. Miten ihana se onkaan!
Näiden pikkupuiden ja pensaiden lähellä kukkivat kevätesikot kivikkomaassa.Sammalleimut aloittelevat kivikkokukkamaan reunamilla.


Toisessa kukkamaassa, vaahteran oksien suojassa..


Kevätvuohen juuret kuivattelevat terälehtiään suihkun jälkeen. Taustalla valkoinen narsissi vetelee jo viimeisiään, punainen häivähdys taustalla on Ella- mummin punainen kevätesikko. Akileijan viimevuotinen kuivunut varsi on näköjään jäänyt törröttämään penkkiin.


Rosea plena, pioni ojentelee varsiaan, nuput pullistuvat. Toivon että se ajoittaisi kukintansa blogitapaamisen aikaan. :)


Vuodesta toiseen yksi tulppaani jaksaa nostaa kukkansa perennoiden joukosta. En ole vuosiin viitsinyt istuttaa tulppaaneja, kun gourmet-myyrät popsivat kaikki sipulit suihinsa, mutta tämä yksilö on onnistunut piiloutumaan herkkusuiden hampailta. Tulppaanin edessä vasemmalla jalokurjenpolvi, edessä oikealla myöhäisen narsissin varsia. Takana varjoliljaa, jonka takana akileija ja tummakurjenpolvi. Kaikki sulassa sovussa, kukintaa koko kesäksi.


Voisinpa valokuvata linnunlaulua ja tämän ihanan tuoksun! Joudutte kuitenkin menemään itse ulos kokeaksenne ne, koska kameran linssi pystyy tallentamaan vain silmillä havaittavia asioita. Tänään on taas uusi kaunis kesäpäivä!

Ihanaa keskiviikkoa!

3 kommenttia:

 1. Upeita kuvia... ja taas ihana uusi header-kuva!
  Täällä tuoksuvat näinä päivinä koivunlehdet, varsinkin sateen jälkeen. Varhain aamulla tai iltahämärissä kuvatessa toivoisi tosiaan, että voisi kätevästi liittää kuvaan mukaan lintujen hienon konsertin. Kaikkein parasta on tietysti pystyä kokemaan se ihan oikeasti luonnossa.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Meillä sataa nyt, jos sade lakkaa illaksi, menen tuoksuttelemaan puutarhaan ja kuuntelemaan linnunlaulua:)

  VastaaPoista
 3. Miten kauniilta esikot näyttävätkään suurien kivien kainalossa.

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!