maanantai 4. toukokuuta 2015

Toukokuu hiipi pihamaalle
Ihan aluksi haluan kiittää kaikkia teitä kultaisia blogiystäviä ihanista kommenteista joita on tullut postauksiini viimeaikoina. Aika on ollut vähän kortilla elämän tuomien haasteiden vuoksi, enkä ole ehtinyt viettää blogistaniassa aikaa kovinkaan paljon. Kommentteihin vastaaminen ajantasaisesti ja teidän blogeissa vieraileminen on jäänyt vain haaveeksi. Siksipä kiitos on paikallaan teille ihan kaikille, että olette jaksaneet blogissani vierailla ja komentteja jättää vaikka itse en ole ollut yhtä aktiivinen. Kaikki kommentit on luettu ja ne ovat tuoneet hyvän mielen pitkäksi aikaa. KIITOS SIIS TEILLE!!
Tervetulotoivotus myös kaikille uusille lukijoille!


 Lisäksi muistuttelen puutarhabloggaajien kesätapahtumasta. ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä. Lisää aiheesta TÄÄLLÄTein kameran kanssa kierroksen puutarhassa. En oikeastaan ole tajunnutkaan, miten paljon erilaisia kukkia keväällä kukkii. 

Valkovuokot ovat ihanimmillaan. Vietin pitkän tovin maaten joutomaalla ihastelemassa niiden hentoja ja suloisia kukkia. Pienikin tuulenviire saa ne heilumaan, ja kun keväällä meillä tuulee aina, on kuvaaminen hieman haastavaa. Niitä on isoina pläntteinä pitkin joutomaita. Kesällä niiden paikan valtaavat lupiinit ja kultapiiskut.Etupihan nurmikossa kukkivat krookusten jälkeen posliinihyasintit ja skillat. Vuosi vuodelta pidän enemmän ja enemmän posliinihyasinteista. Nimi on osunut nappiin. Kukat ovat kuin hienoa käsinmaalattua posliinia. Mutta niitä pitää katsella läheltä; kaukaa ne näyttävät hailakan sinisiltä ja aika mitään sanomattomilta keväisessä nurmikossa.Skillat saavat levitä koko nurmialueelle siniseksi matoksi.Kivikkokukkamaassa löytyi yllätys.
Tai tiesinhän minä sen sinne istuttaneeni, mutta luulin sen kadonneen, kun en viimesyksynä sitä löytännyt mistään. 
Viimekevään puutarhamessujen tuliainen, purppuran värinen palloesikko elää ja voi hyvin. Muutaman kukan tapaisenkin se on tehnyt. Sen valkoista siskoa ei näkynyt.Kevätkaihonkukka loistaa heleän sinisenä. Kevätkaihon kaverina seljapensaan juurella kasvaa peurankelloa, joka kukkii keskikesällä.Sen vieressä hehkuvat vielä hetken kevättähdet.Isomaksaruohon nuoret lehtiruusukkeet ovat kuin kukkia itsekin.Niittykukkaseoksen kylvöstä kivikkokukkamaan viereen on kaksi vuotta. Vaivihkaa paikalta nousee päivänkakkaroiden seasta muitakin ihanuuksia. Nurmikkobellis, eli kaunokainen, eli tuhatkauno on itänyt ja nyt siellä täällä on pieniä sieviä lehtimättäitä ja valkeita kukkasia.Toisaalla pikkupuutarhurin kukkamaassa on kaksi kevään ihmettä. 
Punakukkainen sinivuokko, joka on kotoisin isäni kotiseudulta Lohjalta.

Sekä kevätkiurunkannus. Nämä ja muut pikkupuutarhurin kukka-aarteet pääsevät kivikkokukkamaahan tänä kesänä, niin niiden hoito helpottuu.Toisaalla isossa kukkamaassa kukkii lehtoimikkä. Sen ihastuttavat kukat vaihtavat väriä kukan vanhetessa.Ihan kohta kukkivat keltaiset ja punaiset kevätesikot. Keltaiset ovat kasvaneet tontillamme vanhastaaan. Punaiset ovat Ella- mummin esikoita, appiukkoni lapsuuden kodista Keuruulta.
Tyrnimarjapensaiden juurella kukkii vielä myöhäset kookkaat krookukset.Isot narsissit ruusupensaiden juurella nostavat nuppujaan valoa kohti.Jossain joutomaalla kukkivat pikkukäenrieskat.Kaunista toukokuuta!


5 kommenttia:

 1. Laura, blogissasi on aina ihanaa käydä. Joka kerta löytyy aivan ihastuttavia kuvia, niin nytkin.
  Jaksamista elämän tuomiin haasteisiin!
  P.S. Täällä ei kuki vielä yhtään mikään. :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita pieniä kukkia! Valkovuokkomeri on aina yhtä sykähdyttävä, mutta hurmaava on tuo posliinihyasinttikin. Kiva, kun veit meidän nenät ihan niihin kiinni :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kevätkukkijoita, herkkiä ja kauniita, Posliinihyasintit ja scillat ovat levitessään matoksi niin kauniita ja valkovuokot! On niin mukavaa kun kukilla on koskettava historia, ne ovat vähän kuin perheenjäseniä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Toukokuu onkin kaunis, täynnä pieniä herkkuja;)

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!