perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kuohua ja leimua


Huh kun kesäkuu on mennä humpsahttanut käyntiin, ja viime postauksesta on melkein kaksi viikkoa! On ollut olevinansa jotenkin paljon tekemistä viimeaikoina, vaikka tuntuu, etten ole saanut aikaiseksi paljon mitään... Kamerankin hukkasin jossain vaiheessa, ja tänään sitä on etsitty kissojen ja koirien kanssa, koska huomiseen blogitapaamiseen täytyy tietyssti olla kamera tyhjennettynä ja sen akku ladattuna. No löytyihän se, sitten viimein. Totesin, ettei kannattaisi pestä pyykkiä ja valokuvata yhtäaikaa... Kamera oli hautautuneena puhtaiden parittomien sukkien sekaan pyykkikorin pohjalle...

On ollut hirmuisen kylmä ja tuulinen kesäkuu. En muista koska viimeksi sammalleimut ja omenapuut olisivat kukkineet vasta viikkoa ennen juhannusta... viimevuonna blogitapaaminen oli toukokuun lopulla, ja silloin kukkivat myös omenapuut täyttä päätä- kolme viikkoa aikaisemmin kuin nyt. Mutta näinhän se on, että keleille ei kukaan mahda mitään, joten puutarhurin on lupa ottaa vastaan sää kuin sää, sellaisena kuin se annetaan.

Sammalleimuja on kaikenlaisia ihania värejä. Ne ovat kyllä hurmaavia kivikkomaan etureunassa. Väleistä poistin viimesyksynä ketohärkin, joka levisi yhden kesän aikana niin suuriin mittoihin, että heikommat meinasivat jäädä jalkoihin ( sitä näyttää kuitenkin jääneen, kuvassa näkyvät pienet valkoiset kukat ovat ketohärkkiä..) - tilalle istutin kangasajuruohoa, jonka alut ovat aika surkeita ja pieniä vielä.


Leimu ei ole ollenkaan liioiteltu nimi tälle suloiselle maanpeittoperennalle. Leimuavaa kukintaa.
Kivikkomaan keskellä kukkii rönsyleimu muutaman pikkuisen tiarellan kanssa.


Omena- ja kirsikkapuissa on ollut meneillään kukkakuohunta. Kumpa mehiläisiä riittäisi tuulesta ja kylmästä säästä huolimatta.


Kirsikan kukkia. Kirsikat ovat pappani Jurvasta tuoman puun jälkeläisiä - sitkeää Pohjanmaan kantaa.


Iki-ihana vanha Kaneliomenapuu- rouva panee parastaan. Tuulee, kuvat on näemmä tärähtäneitä...
Huomenna tavataan isolla blogiystäväjoukoolla. Jipiii!!!

Tervetuloa meille.


5 kommenttia:

 1. Niin ihanaa, kun nähdään huomenna!!! Ja nähdään livenä kaikki sun kasvit ja ennenkaikkea tavataan! <3
  Maltetaankohan me kukaan nukkua ens yönä... :)

  VastaaPoista
 2. Jännittää, kameran akku laturissa! Nukuttaakohan ensi yönä! Kiva tavata!!! Niin kauniisti kukkivat hedelmäpuusi ja nuo ihanat leimut!

  VastaaPoista
 3. Ihana nähdä taas! Ja ihana nähdä myös puutarhasi!

  VastaaPoista
 4. Ihanat leimut. Meilläkin ne kukkivat parhaillaan ja sataa kaatamalla.

  VastaaPoista
 5. Ihana leimuava kivikko ja voi mikä valtava määrä kukkia puissa <3

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!