maanantai 15. kesäkuuta 2015

Muutamia ruusuja arkistojen kätköistä


Kaivoin viime kesäkuun kuva-arkistot auki, ja etsin joitakuita ruusuja mistä lauantain blogiystävätapaamisessa oli puhe, ja joista jotkut ehkä ottivat pistokkaita. Tiedätte sitten hieman edes, minkä näköisten ruusujen pistokkaita teillä maitopurkeissa kasvaa. :) Kommentoikaa ja kertokaa, mikäli vielä on joku ruusu, mistä on pistokas ja nimi muttei kuvaa. Monista varmasti on kuva ostamassanne ruusukirjassa.Tässä on "Ilari Aleksanteri", saanut nimensä veljeni pojan mukaan.


Theresan ruusu


Kerrottu punalehtiruusu, Claucka Nova


lähikuvaa


"Tove Jansson"


Poppius, Suviruusu


Patela


Lauraliini :)13 kommenttia:

 1. Kiitos näistä! Oli kiva nähdä ruusut kukassaan. Toi Lauraliinihan ihan super herkkä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Minä tykkään kyllä myös hirmuisesti tuosta nimikkoruusustani!

   Poista
  2. Hei, multa meni ihan ohi, miten ne ruusunpistokkaat piti säilyttää talven yli. Sisällä vai ulkona?

   Poista
  3. Mä muistelisin, että sisällä mahdollisimman viileässä ja mielellään valoisassa paikassa. Isä säilyttää mielestäni pistokkaat vintillä, jossa on talvisin lämpötila lähellä nollaa. Sydäntalven jälkeen hän kai laittaa tarvittaessa kasvilamppuja niille, mutta se ei liene pakollista. Mut mä voin tätä vielä kysyä varmuuden vuoksi, etten puhu ihan puuuta heinää. Yhdistän isän vastauksen vaikka sitten seuraavaan ruusupostaukseen, minkä teen joka tapauksessa hänen ruusuistaan kesän mittaan. :)

   Poista
 2. Ihania ruusunkukkia! Meillä on tapana tehdä autoretki juhannusaattona...tulen ehdottamaan ruusureittiä Hämeenkyröön tänä vuonna, josko silloin ruusut kukkisivat, upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ruust jo vähän enemmän kukkisivat juhannuksena, niin saisitte hyvän syyn tulla Hämeenkyröön autoajelulle!

   Poista
 3. Oi, oi tämäpä postaus tuli suorastaan tarpeeseen. Ihanan näköistä kun kylätie kukkii noin runsain mitoin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että saatoin olla avuksi ;). noista tiekuvista saa vähän inspiraatiota ruusukujanteisiin, joita teillä kaikilla taitaa olla tulossa, sikäli mikäli pistokkaiden määrästä voi jotain päätellä... :)

   Poista
 4. Upeaa!!! Ajaisin varmaan ojaan jos sattuisin tielle ruusujen kukkiessa. Ja kiitos, muistelen, että nimetön pistokkaani on Claucka Nova, nyt sekin saa nimikyltin. On jännä nähdä onko nimet oikein kun pikkuiset kasvavat aikuiseksi. Näen jo sieluni silmin pellonreunan täynnä ruusuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että pistokkaasi kasvavat isoiksi pensaiksi, hyvä että sait puuttuvan nimen paikoilleen. Mutta Cheri, ruusujen kohdalla kuuluu ainoastaan hidastaa, eikä ajaa ojaan ;)

   Poista
 5. Voi apua! Miten kaunis tuo Lauraliini on! Voi kumpa se edes juurtuisi kunnolla! Ja todella, en ihmettele jos ojaanajoja tapahtuu siellä suunnalla - niin hienot kukat on ruusuissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nimikkoruusuni on yksi ihanimmista! Toivotaan että saat kaikki pistokkaasi juurtumaan! Korviini ei ole kantautunut yhtään ojaanajoa kesä aikaan - talvella liukkaalla niitä on sitäkin enemmän - ja isäni saa tämän tästä noukkia traktorillaan autoja teiden poskesta. :)

   Poista
 6. Kiitos näistä! Olet saanut todella sievän nimikkoruusun. Isäsi piha on varmasti mykistävä näky, kun ruusut ovat kukassa - ja tuoksukin on taatusti huumaava. =) Vierailu isäsi pihassa, ja se kirja siihen vielä päälle, olivat ihan omiaan lisäämään muutenkin ikuista ruusukuumettani. =D

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!