tiistai 4. syyskuuta 2012

Pidot puutarhassaAuringon lämmittävät säteet houkuttelivat pikkuiset lentäväiset aterioimaan. vaikka puutarhassa on perhosten suosimia syyskukkia; leimuja, punahattuja ja nauhuksia, ei mikään niistä tunnu pärjäävän tavalliselle ohdakkeelle. Ohdakepöheikössä oli menossa ihan kunnon juhlat valokuvaajan osuessa paikalle. Seuraava kuva on vähän epätarkka, mutta siitä saanee kuitenkin käsityksen perhospaljoudesta. Montako pihlajanmarjojen väristä perhosta löydät?


Vaikka tänne blogiin jo kiikutin aiemminkin nähtäväksi perhosten kuvia, en malttanut olla kuvaamatta niitä taas. 

Tällä kertaa vuorossa nokkosperhonen. Sekin on hurjan kaunis, kun sitä saa tarkastella rauhassa.Auringossa neitoperhosen kaunis siipikuvio näkyy myös alta päin. Upea, ihana perhonen!


Iltapäivän lämmin sää houkutteli meidät sadonkorjuuseen Mummun ja Äijän luokse.


Kotiinviemisiksi saimme omenia, kasvimaakurkkuja, viinirypäleitä ja tomaatteja. Luksusherkkuja!


Sadonkorjuun jälkeen kuvasimme ohdakeperhosen ja kävimme katsomassa söpösiä vasikoita.
Sitten lapset laittoivat meille herkullista keittoa, "pöösiä". Liemi oli ollut makuuntumassa edellisviikosta lähtien, ja nyt oli aika lisätä siihen muut ainekset.


Kaikenlaista herkkua kerättiin puutarhasta keiton joukkoon. Lumoava tuoksu levisi puutarhaan, ja maistelutiimi odotti malttamattomana keiton valmistumista. Myös Tilta, joka on yksi Fiina- koiramme pennuista, osallistui pitoihin pitämällä huolen luuvarastostaan.


Lapset uurastivat koko iltapäivän. Ja vihdoin keitto alkoi olla valmista.


Maistuis varmaan sullekkin!


 Saimme myös jälkiruokaa. Valitettavasti valokuvaajalta loppui akku kamerasta kesken juhlien, ja kuvaan pääsi vain keskeneräinen versio jälkiruuasta; joukosta puuttuu vielä kultapallon ja tiikerililjojen maahan pudonneet kukan terälehdet..


3 kommenttia:

  1. glummps...nikottelee kurkku, kun katselen puutarhapippaloittenne tarjoilua. Mutta on se ihanaa, kun tuollaiset pikkupuutarhurit, jotka järjestävät kunnon pidot jälkiruokineen kaikkineen. Mieleen hiipii ajatus, ettei vain olisi puutarhurilla pitkän tähtäimen kasvatus meneillään, jonka hedelmiä sitten saa muutaman vuoden päästä keräillä: oikeat puutarhakutsut, jonne pääsee kutsuvieraana nauttimaan!

    VastaaPoista
  2. No västä löysin uuden blogisi,( on vähän jäänyt blogit katselematta nykyään) tätä on mukava seurailla taas, kiitos.

    VastaaPoista
  3. Missähän mahtavat perhosesi talvehtia? Toivottavasti selviävät kevääseen! Kahdeksan "neitoa" olen näkevinäni ja yhden nokkosperhosen. Onnellista uutta vuotta ja kaunista talviaikaa!

    VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!