maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kukkakuulumisia kivien keskeltä


Olemme koko perhe nauttineet uudesta kivikkopuutarhasta suunnattomasti. On aika ihanaa tulla saunasta      ( tuo oikeanpuoleinen aittarakennus) vilvoittelemaan puutarhakeinuun ja katsella ja ihastella kaikkea kaunista ympärillä.
Saimme myös pihavalot heinäkuun kuluessa paikoilleen. Sähkömies ennätti käväisemään eräänä helteisenä päivänä, ja sai onneksi kaikki sähköt kytkettyä ennenkuin ukkoskuuro tulla rymisteli pihamaalle. Onpa mukava ajatus, että viimein saamme talven hämärissä saapua valaistuun pihaan! Hyvää kannatti odottaa!


Kivikossa kukkii kokoajan jotakin. Heinäkuun alussa aloittivat palavarakkaus ja Japanin hortensia. Ja yhä vieläkin ne kukkivat, kolmattta viikkoa jo! Taustalla on pieni puska tarha-alpia.


Tämän Japanin hortensian ostin vähän vahingossa. Se oli taimistossa joutunut syyshortensioiden kanssa samaan riviin ja kun siitä sitten valitsin pikapikaa yhden mukaani, huomasin kotona, että se onkin Japanin hortensia. Kuten aiemminkin on tässä blogissa todettu, vahingot puutarhassa osoittautuvat useimmiten siunaukseksi.
Tämä hortensia on suorastaan hurmaava!! (täytyykin ottaa vähän parempi kuva siitä vielä.)


Luulen että tulen hankkineeksi kivikkoon tulevina vuosina lisää erilaisia hortensioita. Olen vakuuttunut niiden kauneudesta. Katsotaan kuitenkin vielä, että kuinka se pärjää talven yli.

Yhden kiven kainaloon on istutettu Nelly Moser- kärhö.


Juuristo on tärkeää istuttaa kiven pohjoispuolelle ettei juuristo ole täydessä paahteessa. Eilen istutin kärhön juuriston suojaksi suikeroalpia.

Latvat vain valoa kohti ja kivi versojen painoksi niin köynnös peittää kiven kesän aikana.Muuan jalokurjenpolvi kukkii myös sävysävyyn kärhön kanssa.


Metsämansikoita on myös istutettu polun varrelle lasten suuhun noukittavaksi.


Jatkoa seuraa kunhan saan uudet kuvat purettua kamerasta. Ja täytyyhän päivittää myös toisen kukkamaan kuulumiset.
Mutta nyt me lähdetään lasten kanssa pihailemaan! Voikaa hyvin!

6 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää kivikkosi, mukan on myös kunnon kokoisia kiviä ! Ja yhtä ihanalta saunan jälkeinen ihailupaikkanne. Kärhö kivellä on kaunis. Mulla on myös kivikossa kärhö maan tasalla, tosin se sai alkunsa ihan vahingossa, kun sen tukipuu kuoli alta pois :) Mutta on oikein kaunis kivikossa kiemurrellessaan, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Jep, maasta nousi aikamoisia järkäleitä! Ihan hirvittää enstisaikojen rakennusmiehet, kun täällä n tuollaisia järkäleitä maan alla, että miten he ovat ollenkaan saaneet tänne rakennettua mitään. Isot kivet kyllä sopii isoon pihaan hyvin, mittakaabva pysyy kohdillaan. Mulla on myös suunnitelmissa laittaa yksi kärhö ihan maata vasten kiemurtelemaan hopeahärkin päälle, olen jossain nähnyt miten upea se on, un kärhön kukat on hopeista lehdistöä vasten.

   Poista
 2. WAU! Näyttääpä tosi ihanalta tuo kivikkoalue! :) Pitääpä tulla katsomaan. Kesänjatkoja teille! -Hanna

  VastaaPoista
 3. Oo, upea!! Apua, olen unohtanut tyystin käydä täällä :( Mikä moka, täällä on kaikkea ihanaa! TOivottavasti et ole pahasti sairastunut, haleja sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hauskaa Hortensia että tulit kylään pitkästä aikaa!!!! Sinun viimevuonna lähettämä hopeahärkki kasvaa kovaa vauhtia kevätatsalean juurella tuossa uudessa kivikkomaassa. :)

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!