maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mummun harjaneilikat


Ritarinkannusten, kurjenpolvien ja jalokallioisten kainalossa kukkii jotakin.


Ne eivät pidä melua itsestään. Ne tahtovat vain pienen palan paljasta maata, johon jakaa siemeniään, ja niin ne pysyvät puutarhassa vuodesta toiseen.


Värejä on joka lähtöön ja jokaiselle jotakin. On vanhaa roosaa, vieolettia, valkoista, sähäkkää pinkkiä, purppuraista... Ja jos ei osaa päättää, voi käyttää kaikkia värejä samassa kukinnossa.


Minä en ainakaan tiedä, mikä niistä on suloisin.


Punaiset loistavat yhdessä muiden perennojen kanssa. Mutta valkoiset puolestaan loistavat iltahämärissä, kun muiden kukkien värit ovat jo sammuneet.


Ne ovat Mummun harjaneilikoita. Kukkamaassa ne kukkivat joka vuosi, vaikka periaatteessa kasvi on kaksivuotinen. Siemensatoa on kuitenkin Mummun puutarhasta siirretyissä perennamättäissä niin paljon, että uusia taimia on joka vuodelle. Koskaan ei voi tietää, minkä värisiä kukkia taimista tulee, mutta aina ne on yhtä ihania. Ihania perintökukkia!

5 kommenttia:

 1. Minäkin ostin näitä tänä kesänä pari kappaletta, kukintaa odotellaan jännittyneenä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkivatko jo tänä vuonna, vai joudutko odottamaan ensivuoteen? Jännittävää!

   Poista
 2. Kauniita ! Onko oikeasti tuollainenkin missä on kaikkia värejä samassa kukinnossa !! Tahtoo....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ollut uskoa silmiäni kun näin tuon kukinnon. Kokeilin vielä että onko siinä useampi varsi mennyt solmuun, mutta ei, samaa kukintoa se on! Aika ihmeellinen kyllä. Voin lähettää sinulle siitä siemeniä jos tahdot, mutta yhtään en voi taata, että minkävärisiä kukkia siemenistä tulee. Mutta voithan kokeilla. Ehkä esiin tulee taas joku uusi väri. :)

   Poista
 3. Margit -mummu <3 Kiitos näistä taasen Laura! :)

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!