sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kuin tropiikissa


On kuumaa ja kosteaa. Vähän samanlaista oli Tansaniassa, jossa pääsin vierailemaan kymmenkunta vuotta sitten; tropiikin lämpötila oli alimmillaan 25 astetta, useimmiten 39 astetta - hiukan vielä on Suomen kesäsäällä noihin lämpötiloihin matkaa, mutta aika lähellä jo ollaan.. Kokoajan on hiki. Ilma on kosteudesta niin paksua, että sitä melkein voisi leikata veitsellä.

Väillä kosteus ikäänkuin valuu alas. Suurina pisaroina se sataa pihamaalle. Välillä jyrisee ukkonen, välillä sataa ja paistaa yhtäaikaa.


Sateenjälkeen on jälleen ihan yhtä kuuma kuin ennen sadetta. Kukat notkuvat vain hetken, kunnes kosteus jälleen kohoaa yläimoihin sataakseen jälleen pian alas.


Ei voi ainakaan tylsäksi moittia tämän kesän säätiloja.Kaikki kasvaa ihan silmissä.


Jos Suomen kesät olisivat 3 kuukautta yhteenmenoon tällaisita tropiikki-ilmastoa, täällä ehtisi kypsyä appelsiinit ulkona.

Helteeseen tuo helpotusta sauna. Saunan jälkeen hellekin tuntuu viileältä. Ihanaa on saunan jälkeen kuljeskella kivikon vierestä ja nauttia väritulvasta. Siellä hehkuu nyt tulikukka ja palavarakkaus, päivänkakkarat, ajuruohot, peurankellot, keta- ja kaukasiaan maksaruoho, tuliunikot, puna- ja siankärsämöt, sormustinkukat sekä syyshohdekukka ja suikeroalpi. On lämpimien sävyjen aika. On kyllä tosi hyvä että sataa. Muuten saisi oolla yhtenään letkun jatkeena kastelemassa kasvimaata ja rehevämpiä perennoja. Sitäpaitsi, vaikka ilma ei sateen jälkeen juuri viilenekkään, puutarhan sade aina raikastaa ja tekee kauniiksi. Jopa juolavehnä näytää kauniilta.


Ilmeisesti hyönteiset ovat tyytyväisiä vallitsevaan säätilaan. Jokapaikassa pörisee ja surisee.


Otetaan nyt ilo irti tästä oudosta sääilmiöstä. Käydään uimassa ja syödään paljon jäätelöä! :)


4 kommenttia:

 1. Juu ei voi moittia nyt ilmoja. Niin noin periaatteessa, itse kyllä tuskailen kuumuutta, mutta niin monet tykkäävät että suotakoon se nyt kuitenkin ;) Jännä että käyt saunassa, nimittäin meillä on vallan jäänyt saunominen kuumalla. Taidanpa kokeilla ! Ihania kuvia, varsinkin tuo tienvarsikuva on suloinen, oikea kesäpenkki !

  VastaaPoista
 2. Jäätelöä on kyllä syöty;) mutta uimassa en ole käynyt vieläkään tälle kesälle, vaikka meri on noin kilometrin päässä.

  VastaaPoista
 3. Täälläkin on suurkulutettu jäätelöä. Ihan piti tehdä pakastimeen omaa mehujäätäkin, että on jotain viilennystä näihin päiviin saatavilla. :) On kyllä lämpöä riittänyt ja mieluiten hommia tekee nyt sisällä tai varjon puolella. Tuolla paahteessa ei vaan kestä olla. Ihanaa on kuitenkin seurata, miten parissa päivässä kaikki on kasvanut ja alkanut kukkia. Kaikki kasvaa ja kypsyy niin vauhdilla, että ulkona käy ihan hurina. Pitää vain yrittää pysyä kyydissä mukana... :)

  VastaaPoista
 4. Αfter going oνer a numbeг of thе blog posts οn yօur web
  pɑge, I seгiously lіke your ԝay of blogging.
  I saved as a favorite іt tο my bookmark webpage list аnd ѡill
  be checking Ƅack in the neɑr future. Please check out my website ɑs
  աell and tell mе your opinion.

  Mʏ website ... code psn gratuit

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!