sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hyvää itsenäisyyspäivää!


On arvokasta elää itsenäisessä maassa. Vaikka uutisissa kuuluu päivittäin uutisia hallituksen leikkauslistoista, ovat ne uutiset kuitenkin hyviä. Ne kertovat että meillä on vapailla vaaleilla valittu hallitus ja eduskunta. Muistutan itseäni olemaan kiitollinen siitä että saan asua Suomessa, jonka kotimaan uutiset koostuvat päivänpolitiikasta.

Jossain päin maailmaa uutiset kertovat vain pommeista; pommeista jotka putoavat milloin minkäkin joukon pudottamina naapurikaupunkiin, omaan kotikylään, sairaaloihin jne.. Jossain päin maailmaa ei ole yhteiskuntaa jossa pitää vapaita vaaleja, tai hallitusta jolla olisi jotakin leikattavaa. Ei ole väestötietojärjestelmää, syntymäpäiviä, sosiaaliturvaa, äitiyspakkausta, neuvolaa, kunnallista terveydenhoitoa, koulua, puhdasta vettä, ravitsevaa ruokaa, mielipiteen vapautta jne..
 

Mutta jotakin on; ihmisyys, toisen kunnioittaminen, auttamisen halu, ystävällisyys, hymy, hyvä kasvatus, tarve rakastaa ja olla rakastettu, taito pelata jalkapalloa...
 

Olemme kuitenkin kaikki samanarvoisia ja yhtä arvokkaita ihmisiä, vaikka elämä meillä ja muualla on antanut erilaiset lähtökohdat.
 

On etuoikeus osata kirjoittaa tämä teksti omalla äidinkielellä. 

Näitä asioita olen miettinyt viimeaikoina paljon, kun olen työssäni puhunut monen alaikäisen turvapaikanhakijan kanssa. Kummasti asioihin tulee suhteellisuuden tajua, kun Suomen politiikka- ja talousuutiset kuulostavat jonkun mielestä positiivisilta, koska sen jonkun kotimaassa uutistilan vie pommitukset ja levottomuudet, jotka ovat jatkuneet kymmeniä vuosia, tuhoten kaiken sen mitä me pidämme itsestään selvänä.

Suomessa on moni asia hyvin. Hyvää itsenäisyyspäivää!


8 kommenttia:

 1. Hieno postaus. Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Mukava "tavata" taas! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kaunis postaus! Moni asia on meille niin itsestäänselvää, ettei niitä aina osaa tai huomaa arvostaa, mutta nuo mahdottomat uutiset maailmalta ja kaikki pakolaisten kertomat asiat herättävät sen kiitollisuuden, siihen mitä meillä on ja siihenkin että voimme tarjota apuamme sitä tarvitseville!

  Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Totta. Ei siitä niin kauaa ole edes täällä Suomessa kun itsenäisyytemme oli vaakalaudalla ja kuinka vähällä tuon ajan ihmiset ovat elämäänsä eläneet ja tämän maan rakentaneet. Olemme tosiaankin etuoikeutettuja. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Minäkin tunnen kiitollisuuttani kotimaastani, kaikesta huolimatta. Vaikka on paljon vaikeita asioita meneillään, kuitenkin meillä on asiat hyvin.
  Hyvää itsenäisyyspäivää Paratiisinpalaseen! <3

  VastaaPoista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää ja iloista joulunodotusta teille Laura!

  VastaaPoista
 7. Kun vain jaksaisi aina tuon muistaa, itsenäisyyspäivänä ja myös arkena.
  Blogissani Suvipiha on sinulle haaste.

  VastaaPoista
 8. Hyvää joulumieltä ja iloa ensi vuodelle!

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!