sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Esikoita ja kevätpuuhia.


Puutarhassa esikot ovat parhaimmillaan juuri nyt. Yläkuvassa julianesikko, joka on matkustanut luokseni viimekesänä Kuusirannasta .  Aika ihastuttava! Terveisiä Kuusirantaan!

Keltaista kevätesikkoa putkahtelee milloin mistäkin, nurmikosta tai pensaiden juurelta. Siirrän niitä sitten kukkapenkkiin, jossa ne kasvavat komeikis mättäiksi. Ne näyttävät hauskalta muiden perennojen mättäiden ympäröiminä.Vähän komeampi väriltään on mieheni mummolasta tuotu punainen kevätesikko. Pian puhkeavat kukkaan lemmikit. Paljon muita kukkia en tämän hetken penkkiin kaipaakkaan.
  

Soma yhdistelmä on rotkolemmikin ja punaisen kevätesikon muodostama pari.


Eilen kukkapenkistä löytyi hauska yllätys: Keltainen ja punainen kevätesikko olivat risteytyneet. Tuloksena keltaisen esikon kokoinen ja oranssin punainen yksilö. Lehtimättäästä nousi vain yksi kukkavana. Ehkäpä ensivuonna niitä olisi jo enemmän. Saa nähdä millaisia siementaimia tämä tuottaaSammalkin kukkii. Kivet eivät muuta koristusta kaipaakkaan.


Kukkapenkissä on myös tällaisia kaksivärisiä helmililjoja. Ne lienevät mummoni perintöä, en le niitä ennen nähnyt. Hienoja!


Tässä anopilta saadut kiitolliset narsissit.


Ja iki-ihanat Ice follies- narsissit.


Etupihan hopeakuusen alla pilkottaa jotakin keltaista.


Kevätvuohenjuuret ne siellä kukkivat minkä ehtivät ihan itsekseen, ilman puutarhurin huolenpitoa.


Tykkään kamalasti näistä pikkuauringoista!


 Tästä saadaankin hyvä aasinsilta seuraavaan aiheeseen. :) Tuossa hopeakuusen oikealla puolella on rykelmä kiviä. Siihen tulee upea kivikkoistutus. Ensiviikolla teemme reissun taimistolle, ja sitten täytyy tilata erinäisiä maa-aineksia ja paksua suodatinkangasta ennenkuin päästään istutuspuuhiin.
Alla piirros alueesta ilman uusia kasvilisäyksiä. Kirsikkapuut on ostettu lasten syntymän kunniaksi, pienempi pensas kuvassa on seljapensas, ja mustat ympyrät kiviä.-----------------

Lapset on käyneet ahkerasti katiskoita kokemassa Äijän kanssa. Joskus saaliiksi saadaan hauki tai ahvenia..


 Tänä vuonna katiskaan on uinut poikkeuksellisen paljon rupisammakoita. Niiden kutu on kai osunut samaan aikaan hauen kudun kanssa. Sammakot pääsevät takaisin rantaveteen pulikoimaan.Mikäli säät pysyvät näin lämpiminä, pääsevät lapset pian uimaan. Kesä on tullut.


1 kommentti:

Kommettisi tekee iloiseksi!