keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kevät tulla lollottelee


Ulkona tuoksuu kevät. Aurinko paistaa. Tuulee. Sataa vettä, ja pakastaa. Kaikkea vuorotellen. Keväisenä päivänä kamera on aivan pakko viedä ulkoilemaan. Tuulen vuoksi pienet heiluvat oksat suloisine pullistuvine silmuinen ovat haasteellista kuvattavaa.

Syreenin silmut lupaavat kukkia ja raikkaan vihreitä lehtiä.


Ihan pian pähkinäpensas kukkii. Siitepölyallergikkojen perheissä hankitaan lääkekaappiin antihistamiinit valmiiksi. Atsuuuh!


Leppä on myös kukintavalmiudessa. Tuuli on heittänyt lepän "käpyjä" hupenevalle hangelle. Tummat pikkukävyt havainnnollistavat hyvin sitä, miten tumma pinta ottaa lämpöä vastaan; ne ovat sulattaneet lumen ympäriltään, ja vajonneet alemmas.


Jotenkin sielu liikahtaa pihlajan oksien äärellä. Talven jäljiltä oksissa on jotakin puhuttelevaa.


Pihlajan vieressä kasvaa kaksi suurta vanhaa koivua. Ne ovat etupihan valtiaita, varmasti yhtä vanhoja kuin meidän talo, joka on rakennettu vuonna 1936.


Vanhan koivun pinta tarjoaa kodin monenlaisille jäkälälajeille. Jäkälät ovat ihan oma tieteenalansa. Puhtaasta ilmasta kertoo se, että puun pinnassa on naavaa (pitkä vihreä roikkoparta keskellä), naava ei kasva, jos ilmassa on paljon saasteita.


Pikkumetsän nuori vaahtera on laittanut lehtiä jemmaan.


Sisällä on täysi tohina siemenpussukoiden ja kylvösten kanssa. Kylvin muutamia kesäkukkia, pelakuita (kuvassa) tuoksuherneitä, samettikukkia ja orvokkeja. Lisäksi tietysti erilaisia yrttejä, kirsikkatomaatteja, ja muutamia kokeiluitakin, kuten goji-marja ja sitrukselta maistuva chili.


Tuoksuherneet ovat ihan kohta koulintavalmiita. Ruukkkujen pinnalla ei ole hometta, vaan vermikuliittia, joka on kosteutta sitovaa vulkaanista kivirouhetta.


Kameran sisuksissa on vaikka kuinka paljon taas kuvia kevääseen heräävästä pihasta ja luonnosta odottamassa tietokoneelle lataamista . SE jos jokin  on varma merki siitä, että uusi kasvukausi on aluillaan, kameran on myös aika herätä talviuniltaan. Varma kevään merkki on myös se, että trampoliinikausi on korkattu.

Hyvää maaliskuuta rakkaat te kaikki!


4 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia tässä postauksessa, mutta (vau!) header-kuvasi vasta hieno onkin!
    Mikä ihme tuo pallo on? :) Onko kyseessä fotomontaasi vai kuva ihan tästä maailmasta?
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sara! Hih, tuo kuva on ihan oikeasta elämästä - saippuakuplahan se siinä on. - lapset rakastavat saippuakuplien puhaltelua, se on kulunut meillä pitkään ensimmäisten kevätpäivien ohjelmaan. Kieltämättä asettelussa kävi melkoinen tuuri, saippuakuplien liikkeistä kun ei voi koskaan tietää sen enempää kuin auringon säteidenkään ilmaantumisesta valokuvaan. Kaunista ja aurinkoista viikkoa sinulle myös!

    VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!