torstai 22. elokuuta 2013

Liljapäivitys


Päivitykset laahaa perässä, on ollut olevinansa niin paljon ohjelmaa. Paras liljojen kukinta on jo ohi, kun sade on piiskannut kukkapenkin lakoon ja ränsistyneen näköiseksi. Elokuun ensimmäisillä viikoilla kukkaloisto oli kuitenkin upeaa. Täytyy tähän väliin kehua vielä tuota pinkkiä Patricia- nimistä jalokurjenpolvea, se on nimittäin ansainnut paikkansa loistavasti. Se kukkii yhä, ja on nyt kukkinut yli kolme kuukautta yhteen menoon.

Mutta nyt niitä liljoja.

Punaista ( Monte Negro) ja vaaleanpunaista (Algarve) :


Punaisen kaverina oranssia ja päivänkakkaroita


Valkoinen (Navona).


Ja ehtiväthän ne syyslemutkin kukkimaan näiden kanssa yhtäaikaa.


Kaikenlaisia ihanuuksia nousee kukkamaasta (Mona Lisa)....


Trumpettililja purppuralla nielulla (Friso)


kahdenlaista keltaista (värililja Madras ja tiikerinliljan näköinen Lilium lechtlinii)..


African Queen nojaa pietaryrttiin. En tarvinnutkaan sille muuta tukikeppiä tänä vuonna.Tänä syksynä aion ostaa paljon erilaisia laukkoja, sillä se näyttää olevan ainut konsti pitää myyrät poissa liljan sipulien kimpusta. Monena keväänä liljat ovat jättäneet nousematta, ja sipulin paikalla on ollut vain tyhjä kolo. ainoat säästyneet liljat ovat tuo afrikkalainen kuningatar sekä ne liljat jotka ovat ihan ukkolaukkojen vieressä. Joka vuosi olen siis hankkinut uusia liljoja menetettyjen tilalle. Nyt toivon ettei tarvitsisi. Pitäisiköhän gourmetmyyrille kehittää joku talviruokintapaikka, niin jättäisivät sipulikukat rauhaan ;) ?


1 kommentti:

  1. Tuo Friso trumpettililja on aivan ihana! Muutkin ovat herkullisia. Kumma kyllä minulla on liljat joka vuosi säästyneet, vaikka olisi ollut valtavia myyrätuhoja muuten. Ehkä ne ovat saaneet mahansa pullolleen sitten kaikesta muusta, ken tietää...

    VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!