perjantai 25. huhtikuuta 2014

Ihana kirja

Jos kirjahyllystäsi puuttuu puutarhan perusteos, suosittelen tätä:


Kirjassa on kattavasti omat lukunsa puutarhan perustamisesta, suunnittelusta ja toteutuksesta, kasveista ja kasvimaasta. Kirjan tekijät ovat halunneet kertoa joistakin kasvisuvuista enemmän, koska niillä on heille henkilökohtaisesti enemmän merkitystä, joistakin kasveista onn lyhyempi esittely.  Kirjan punaisena lankana on puutarhan hoidon hauskuus ja ilo, sekä egologiset arvot. Kirja on kirjoitettu niin että se sisältää runsaasti hyvää asiaa, mutta hieman pilke silmäkulmassa.

Tässä ote luvusta joka käsittelee eläimiä osana puutarhaa.:


Kuvat ovat inspiroivia ja kuvateksit paljon selittäviä.
Yksi luku käsittelee maata, sen kunnosta huolehtimista ja luonnonmukaisia lannoitus ja maanparannusmenetelmiä.Puhutaan myös konjakkikasveista, eli kasveista, joiden kohdalla vähemmän on enemmän.

 

Suosittelen tutustumaan tähän kirjaan. Lukukokemuksena se on ihanan piristävä ja inspiroiva, ja tarjoaa tietoa ja näkökulmia lähes kaikkeen mitä puutarhan hoidossa tulee vastaan.6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, hyvä kirja, josta on iloa vuosiksi, aina kun selaa löytää jotain uutta. Luovuin muutamasta perusoopuksesta tavaranvähennysprojektissani, mutta tämä kirja ei kuulu niihin ;;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tuosta kirjasta luopuisi, monesta muusta voisinkin. siinä on sitä jotakin, joka houkuttelee lukemaan uudestaan ja uudestaan. :)

   Poista
 2. Tuo on myös minun pitkäaikainen lempparipuutarhakirja :) Aina yöpöydällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInulla myös aina saatavilla. Koskaan ei tiedä minkä inspiraation sieltä löytää.

   Poista
 3. Kiitos kirjaesittelystä. Tuo vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Meinaatkos kanoja hankkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) . suosittelen kyllä tätä kirjaa, on yksi parhaista mihin olen törmännyt. haaveilen kovasti kanoista, mutten ole varma, sopivatko ne tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. Tuo tapa käyttää kanoja maan muokkaamiseen on minusta tosi hauska.

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!