tiistai 29. huhtikuuta 2014

Terassikauden avaus.


Perinteisesti olen laittanut ensimmäiset orvokit ruukkuihin vapuksi. Ihanaa saada terassi ja kukkalaatikot kesäkuntoon!

 Tänä vuonna teki mieli laittaa orvokkien kaveriksi jotain muutakin.

Etsin terassin laatikoihin tontilta vielä nupullaan olevia lemmikin alkuja, ja istutin niitä, orvokeita, neilikoita ja myymälän perennaosastolta karpaattien kelloja, jotka kukkivat toivottavasti myöhemmin kesällä.


Kun kukkalaatikoita on paljon, sitä miettii aina, että miten pääsisi mahdollisimman pienillä ostoilla. Neilikat ja karpaattien kellot ostinkin sitä silmällä pitäen, että niillä pärjättäisiin koko kesä, eikä tarvitsisi ostaa montaa kertaa kesän aikana uusia kukkia. Orvokit saattavat paahteessa nyykähtää aiemmin. Karpaattienkellot siirrän syksyllä kivikkomaahan, jossa ne saavat jatkaa elämäänsä.


Neilikat muuten tuoksuvat ihan oikeasti mausteneilikoilta, terassilla tuoksuu vienosti tyynellä ilmalla.

Etupihalle varjoon ulko-oven molemmin puolin oleviin kukkalaatikoihin istutin orvokeiden seuraksi pikkutalviota, jonka ajattelin korvaavan muratin tänä vuonna. Pikkutalviotkin pääsevät jatkamaan syksyllä elämäänsä kukkapenkissä. Varjopuolella orvokit jaksavat kukkia kauan, viime kesänä kukkivat syksyyn asti kun saivat kunnolla lannoitusta.Kukkapadan narssissit kukkivat vielä niin reippaasti, etten vielä hankkinut siihen uusia kukkia.


Eilen sain muutaman vaivaisen sadepisaran nenääni kukkia istuttaessani. Saisi tulla ihan kunnon sade, kaikki on niin rutikuivaa. En viitsisi alkaa vielä kastelemaan, jottein vesi lopu kaivosta ennen aikojaan. Tuuleekin niin, että kastelut haihtuisivat taivaan tuuliin saman tien.
On kuitenkin ihanaa kun kevät on lähtenyt kunnolla käyntiin. Perennat puskevat kukkamaasta oman käsikirjoituksensa mukaan, ja puiden lehdet poksahtavat ihan kohta hiirenkorville.
 Nautitaan keväästä!

6 kommenttia:

 1. Ihanan pastellisävyinen istutus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tällä kerralla teki mieli pastellisia sävyjä. Sekin on jännä, miten joka vuosi mieli kaipaa jotain tiettyä väriä... :)

   Poista
 2. Voi että, sinun kirjoituksesi oli niin mieluisa, olen juuri miettinyt samoja juttuja! Toivotaaan sadetta sinne ja tänne. Aivan ihanat istutukset olet laittanut! Itse äippälomalaisena mietin, että miten saan rahan riittämään kesäistutuksiin, pakko jättää vaan ne laittamatta. Ajattelin jos vaikka heittelisi siemeniä ruukkuihin ja toivoisi parasta. Hyvä idea tuo perennojen hyödyntäminen kesäkukkaistuksissa. Harmittaa muutenkin heittää kesäkukkia pois (itse talvetan kaikki mahdolliset kuistilla, mutta ne pirut tuppaavat kuolemaan :) ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiva kuulla että joku muukin ajattelee samalla lailla. Minulla ei oikein ole paikkaa jossa talvettaa pelakuita ja muita. Siemenistähän se kesäkukkien kasvattaminen vasta antoisaa onkin!

   Poista
 3. Sadetta kaipaa meikäläisenkin piha. Eikä oikein viitsi kanankakkaakaan heitellä kuin vasta sadesäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun se sade jo tulisi! Kanankakki kyllä kieltämättä haisee aika pitkään, josse sen päälle saa heti vettä.

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!