perjantai 12. joulukuuta 2014

Reppasenkeleitä


Perheen nuorimmainen (5v poika) suunnitteli ja toteutti (äiti toimi assistenttina) päiväkodin tädeille joulutervehdykseksi hurmaavia enkelikortteja.

 Korteista pulpahti mieleeni lapsuuteni satu Reppasenkelit Leena Erkkilän kirjasta Kukkutimurusia (wsoy nuorten kirjat 1968). Löysin googlen haulla erään pappi-ihmisen blogista tuon samaisen sadun, ja voit sen käydä lukemassa TÄÄLLÄ .  Hän ei ole valitettavasti maininnut sadun alkuperäistä kirjoittajaa. Ilmeisesti satu on ollut niin paljon käytössä erilaisissa hartauksissa, että sen alkuperäinen tekijä on siinä käytössä jo unohtunut. Hauskaa silti ajatella, että rippikoululaiset saavat kuulla tätä satua iltanuotion ääressä.Yhdellä enkelillä on alushamekin.Kukkutimuruset- kirjaa luettiin paljon kun olin pieni, ja myös omat lapseni rakastavat tuota kirjaa. Jos sellaisen vielä jostain löydät, niin en voisi parempaa lasten kirjaa löytää suositeltavaksi pukin konttiin. Jos Kukkutimurusia ei löydy, Pilvipaimen saattaa olla useammalle tuttu. Se on myös Leena Erkkilän mainio lasten kirja, ja ehkä paremmin saatavilla, ainakin itse löysin sen muutama vuosi sitten kirjakaupasta. 

Tässä meidän elämää nähnyt Kukkutimurusia- kirja joka on lapsuudenkodistani lainassa.


Hyvää viikonloppua, Lucian päivää ja 3. adventtia!

ps. joudun ottamaan kommentoinnissa käyttöön joksikin aikaa tiukemman tarkistuksen roskarobotteja vastaan blogiini tulleiden roskapostien vuoksi. Toivottavasti jaksatte silti kommentoida. :)

6 kommenttia:

 1. Voi miten herkän kauniit enkelit viisivuotiaan käsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikutuksen kyyneleet eivät olleet minulta kaukana kun seurasin pikkumiehen määrärtietoista materiaalien valintaa - aikuinen ajattelee, että enkelit on tietysti valkoisia, mutta miksei ne voisi olla myös iloisen värikkkäitä? :)

   Poista
 2. Kiitos kauniista postauksesta, joka sopii niin hyvin tähän joulun aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :) Minusta on joskus tärkeää asetttua joulun sanoman äärelle.

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!