torstai 22. tammikuuta 2015

Ufoja kasvimaalle

Olen kovasti koittanut malttaa mieleni selaillessani Korpikankaan ja Exotic gardenin siemenkuvastoja, joista yleensä hankin tarvitsemani siemenet. Tänä vuonna ajattelin tukea lähellä sijaitsevaa paikallista puutarhaa ja sen taimimyymälää, ja hankkia suurimman osan tulevan kasvukauden siemenistä sieltä. Honkasen puutarhalla on aina mahtava valikoima siemeniä, ja heiltä yleensä hankin myös laadukkaat kesäkukat. Siemet eivät kuitenkaan ei vielä tulleet heidän myymäläänsä, joten ensimäinen ostos tuli hankittua Korpikankaalta, koska kyseisiä siemenpaketteja en vain voinut vastustaa. (Suomalaisia myymälöitä kaikki ovat, joten sijoitus tulee jokatapauksessa oman maan hyväksi. :) )

Ensikesänä kasvimaamme valtaa omituisten otusten kerho. Viimekesän muhkeasta ja maukkaasta sadosta innostuneena halusin lisätä kurpitsavalikoimaamme.
Muistuttakaa minua sitten keväällä: Vain yksi taimi kutakin lajia riittää 4- henkiselle perheelle!
- Viime kesänä meillä oli kaksi tainta pyöreitä kesäkurpitsoja (tuollaisia kuin nuo ensimmäisen pussin vasemmassa alareunassa olevat, mutta tummanvihreitä), sekä kaksi keltaisen talvikurpitsan tainta ja kurpitsoita tuli enemmän kuin riittävästi - sosekeittoaineksia riittänee pakastimessa pääsiäiseen asti. Tosin asiaan saattoi pikkuisen vaikuttaa se, että korjasimme kesäkurpitsat noin jalkapallon kokoisina - jälkeen päin kuulin, että ne tulisi korjata tennispallon kokoisina. Hyvän makuisia ne ainakin olivat vielä isoinakin, joten haitanneeko tuo. Emmekä sitä paitsi oikein olisi ehtineetkään kerätä kaikkia pieninä, kun ne kasvoivat niin nopeasti.


Kukkapenkki olohuoneessa kaipasi hieman piristystä joulukukkien kukittua. Hankin saintpaulioita. Niitä minulla ei ole ollut olikeastaan koskaan aiemmin. Ihastuin tuohon heleänsiniseen väriin.


Mieheltäni sain nimipäiväkukaksi vielä yhden, suloisen sametin sinisen.


Monta uutta lukijaa on löytänyt blogini. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Mitä enemmän päivä pitenee, sitä useampi vanha tuttu puutarhablogi heräilee talvihorroksesta. Huomenta vain ja hyvää kevään odotusta myös kaikki vanhat tutut!

Kevät on kuulkaa lähempänä kuin uskoisikaan. Viime vuonna 11. päivä maaliskuuta kerroin blogissani ensimmäisistä lumikelloista.
Aika huimaa!


 Ennen kuin kevät tulee, laitamme luistimet jalkaan ja menemme jäälle kokeilemaan luistelua.

Kaunista ja auringonpaisteista viikonloppua! (kuva alla otettu terassin ovelta)4 kommenttia:

 1. Hienot kurpitsat. Olen inhonnut pienestä asti tuota kurpitsan makua, mutta tarvitsen kurpitsalyhtyjä joten siemeniä on hommattava ehdottomasti! Kiva kun tuet paikallista yrittäjää. Mietin aina itse, että millaisiahan riistopuljuja nuo varsinaiset siementuottajat ovat? Santut on tosi söpöjä!! Minä aina tapan ne, niitä pitäisi aina kastella lautaselle suoraan eikä päälle ja unohdan sen...aivan ihana näkymä teidän terassiltanne!

  VastaaPoista
 2. Ihania lumikelloja, hieno kuva! Jalkapallon kokoiset kesäkurpitsat kuulostavat mahtavilta! :)
  Meillä syödään kesäkurpitsaa ja kurpitsaa usein pastan kanssa. (Ja joskus riisinkin.) Runsaasti parmesaaniraastetta, niin kurpitsa maistuu kaikille!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kurpitsat! Viime vuonna eivät minulla jostain syystä onnistuneet...

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että muistutit kurpitsoista. Joka syksy muo harmittaa, etten ole kasvattanut koristekurpitsoita. Kesäkurpitsoita on kyllä tullut kasvatettua. Niiden sato on vähän riippunut kesästä ja keleistä. Joskus on tullut satoa vaikka muille jakaa, mutta viime kesä oli ihan surkea sadon suhteen.
  Mä oon pitänyt aiemmin saintpaulioita vähän markettikukkina, sellaisina kerttiksinä. Mutta muutama vuosi sitten kävin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Ja ihastuin aivan älyttömästi saintpaulioihin. Siellä oli aivan mahtava ´osasto` niille. Ne olivat kuin söpöjä vuokkoja. Kannattaa mennä käymään siellä, jos tuntuu ettei santuista oikein välitä.

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!