sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Hajanaisia otoksia viime kesältäAnkea sää jatkuu jatkumistaan, niinkuin maaliskuussa totuuden nimissä kuuluukin. Tekee mieli vielä hetkeksi uppoutua edellisen kasvukauden valokuviin, ennenkuin siirrän ne ulkoiselle kovalevylle. Perinteisesti ennen uutta kesäkautta olen siirtänyt edellisen vuoden kuvakansiot tietokoneelta ulkoiselle kovalevylle talteen. Talvella sitä hommaa ei raaski tehdä, koska kesänkaipuu saattaa iskeä ihan yht´äkkiä. Ja kesäkaipuuseen parasta lääkettä on edellisen kasvukauden valokuvien katselu.

 pionin nuppu sateen jälkeen
Joskus on hauska valita kuvakansioista kuvia täysin satunnaisesti. Haaviin jää kuvia, joita on tullut otettua ehkä niin että joku asia on ollut mielessä tänne blogiin jaettavaksi, mutta elämän huiskeessa asia on unohtunut kun tilalle on tullut jotakin muuta.

Valkokukkainen alppikärhö "White swan"On ihanaa että on olemassa blogi, johon voi tulla tohkeissaan näyttämään toisille saman mielisille, että "Katsokaa, mitä ihanaa tänään löysin!" Ja toiset itsen kanssa yhtä höpsöt puutarhastelijat yhtyvät ihasteluun varauksetta...

Kirsikan kukintaa


...Koska vain toinen yhtä höpsö ymmärtää, miten hienoa on kun joku ihmeellinen ja kaunis ja ihana alkaa kukkia. Ei ole juurikaan väliä, onko kukinta ensimmäinen laatuaan, vai onko samaa asiaa hehkutettu jo kolmena kesänä aiemminkin. Puutarhastelijalle kasvit tuottavat iloa aina uudelleen ja uudelleen.

Jalokärhö Madame le CoultreJoskus muu elämä ottaa enemmän aikaa, eikä blogistaniassa ole mahdollista viettää niin paljon aikaa. Sitten kun taas ehtii, saa täällä kulumaan aikaa vaikka kuinka pitkään, kun kaikkien tuttujen blogien lisäksi löytyy linkkejä moneen uuteen hienoon paikkaan. Toisten blogeissa kyläillessä tulee tunne, ettei olisi internetissä ollenkaan, vaan ihan kuin konkreettisesti vierailisi blogiystävien puutarhoissa.

Kalifornian tuliunikot menevät ajoissa nukkumaan.Kesäkaipuu tekee myös toisen hassun ilmiön puutarhastelijan mieleen.
Kuvissa näkyvät rikkaruohot eivät haittaa ollenkaan, vaan ne päinvastoin vain tuovat ihanan rehevän vaikutelman kuviin. Näin voi ajatella vain talvella, kun mitään rehevää ja tuoretta vihreää ei ole missään.

Mummun harjaneilikat


On ihmeellistä, miten luonto pystyy muutamassa kuukaudessa luomaan viidakon sinne, missä ei talvella kasva puiden lisäksi mitään.

Pihametsässä rehottaa horsma ja mesiangervo.


Kesän värien yltäkylläisyys on mykistävää, ja se on täydellinen vastakohta vähäväriselle talvelle.

Syyshohdekukka Moerheim beauty
 

Tämmöisiä tällä kertaa.
Olisi hauska nähdä millaisen valokuvien satunnaisotannan sinä löydät. :)

Kaunista tulevaa viikkoa ja hyvää pääsiäisen odotusta! Ensiviikolla alkaa huhtikuu.

4 kommenttia:

 1. Kauniisti puhuit meistä muista puutarhaihmisistä, kiitos. Ihania kuvia myös, kerrottu kärhö olisi upea, tahtoo tahtoo...

  VastaaPoista
 2. Moi, kivasti kirjoitettu. Hauska huomata, että sama malttamaton odotus on kaikissa puutarhablogeissa, joita tulee seurattua. Viikonloppuisilla kevätmessuilla oli valtavasti ihmisiä ja kesän odotusta ilmassa. Vielä tässä hetki pitäisi malttaa. ;)

  VastaaPoista
 3. Tunnistan itseni, samanlaisia kuvia ihanista kukista/kukinnoista tulee laitettua blogiin vuodesta toiseen;) mutta kun hullaantuu aina uudelleen!

  VastaaPoista
 4. Sinun kuvasi nyt vain ovat niin ihania! (Sinulla on varmaan makrolinssi... minä en saa otettua noin hienoja lähikuvia.)
  Toisten kuvia on niin mukava katsella, koska niissä on paljon lajeja ja lajikkeita, joita itsellä ei ole.
  Täällä Itä-Suomessa ollaan vielä lumen peitossa niinkuin kuuluukin, mutta keväänkaipuu iskee helposti, kun muiden blogeissa näkyy jo kukkia ja vihreyttä! :)
  Oikein mukavaa alkanutta viikkoa! xx

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!