lauantai 23. toukokuuta 2015

Kesätapaamisesta ja taimistaHelei, kaikki puutarhabloggaajien kesätapahtumaan tulevat!


Muutaman kanssa onkin ollut aiheesta jo puhetta, mutta laitan vielä tähän yhteisesti. Ilmeni, että joillakin meistä on ylimääräisiä taimia nurkissa pyörimässä, ja että ne mielellään toisi mukana puutarhabloggaajien päivään jaettavaksi. Minun puolestani tämä käy paremmin kuin hyvin! On aina huippua saada puutarhaansa kasveja, jotka kantavat mukanaan tarinaa; kesätapahtumassa annetut tamet muistuttavat antajastaan ja ihanasta päivästä.

Muutamia juttuja tuli kuitenkin mieleeni aihetta koskien.

- Ei oteta tätä velvoitteena, että kaikkien pitäsi tuoda kasveja. Ylimääräisten taimien omistajat pääsevät tapaamisessa helposti liiasta eroon, mutta kaikilla ei tokikaan tarvitse olla tuotavaa.

- Noudatetaan myös iloisen antamisen periaatetta, ja ajatellaan, että jaettu ilo on moninkertainen, kun puhutaan puutarhastelusta. - Vastalahjaa ei välttämättä tarvita, eikä ole tarkoitus alkaa käydä taimilla kauppaa.

- Meitä on tulossa aika moinen joukko, tällä hetkellä 12 bloggaajaa on ilmoittautunut mukaan. Kaikille ei välttämättä tarvitse olla taimia annettavaksi.

- Jos haluat tuoda jakoon kasveja puutarhastasi, muistathan, että kaikilla meillä ei vielä ole kotilo- ongelmaa. Jos pihassasi on lehtokotiloita tai espanjansiruetanoita, tuothan taimet paljasjuurisina ja juuret pestyinä,vaikkapa kosteaan sanomalehteen pakattuina tai sitten ruukutettuna pesun jälkeen puhtaaseen säkkimultaan. Tämä varotoimenpide siksi, etteivät kotiloiden munat pääse leviämään uuteen puutarhaan kasvin mukana.

:)

Meille keittopäivälliselle saapuvat saavat mukaansa viemisiksi ainakin kevätesikoita, sillä muurahaiset ovat kuljetelleet niiden siemeniä pitkin poikin nurmikkoa, ja siementaimia putkahtelee sieltä täältä. Ne otan joka tapauksessa talteen ennen ruohonleikkuuta, mukavaa, jos niille löytyy uusi koti jostakin. :)


Keittopäivällisestä puheen ollen, kerrothan Riinalle ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruokavaliorajoitteesi. Teen mielelläni sellaisen ruuan että se käy kaikille. (Olen toiminut entisessä ammatissani jonkin aikaa dieettikokkina, joten älä arastele kertoa, vaikka ruokavaliosi olisi haastavakin. )

Tästä pääset katsomaan puutarhabloggaajien kesätapaamisen ohjelmaa ja ilmoittautumisohjeita.

Innolla odotan teidän kaikkien tapaamista!

6 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa, mielelläni vien kevätesikon kotiini;) nähdään pian!

  VastaaPoista
 2. Jakotaimet ovat just parhaita taimia istutettaviksi;ovat jotenkin voimakkaamman oloisia kuin kaupan taimet.

  VastaaPoista
 3. Taimien vaihto on loistava ajatus! On tosi hyvä, kun kirjasit yhteiset pelisäännöt vaihtareille.
  Meidän pihasta löytyisi vaikka kuinka paljon jaettavaa, mutta en tällä kertaa uskalla tuoda kyllä mitään. Olen taistellut kotilo-ongelman kanssa toden teolla tänä keväänä, ja en kyllä soisi tätä taistoa kenellekään, joilla kotiloita ei vielä ole. Olisi aivan kauheata, jos joku saisi niitä minun taimistani. Otan nyt varman päälle.
  Ihanaa, kun tapaamiseen on enää kaksi viikkoa! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea, mutta samoin meillä on niin paljon kotiloita, että en niitä suin surminkaan ole ottamassa matkaani. Täytyisi joskus järjestää taimienvaihtoa kotiloteemalla, jolloin ei tälläkään olisi mitään väliä :)

  VastaaPoista
 5. Täytyypä panna kaikki ylimääräiset taimet purkkiin :)
  Osa on mennyt jo kompostiin kun ei enää mahtunut ystäville ja kylänmiehille.

  VastaaPoista
 6. Myös minulla on tänä keväänä ollut niin valtavasti kotiloita puutarhassa, etten mitenkään halua ottaa riskiä levittää niitä sellaisiin puutarhoihin, joissa kotiloita ei vielä ole. Odotan tapaamista innolla!

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!