lauantai 26. huhtikuuta 2014

Elämän mittainen projekti osa 2; Metsä kasvaa

Millainen kasvuvoima onkaan siemenessä!TÄÄLLÄ kerroin hankkineeni puiden siemeniä, ja laittavani niitä kylmäkäsittelyyn. Kylmäkäsittely hoituu jääkaapissa, koska maaliskuussa näytti että keväästä tulee liian lämmin kylmäkäsittelyyn. Siemenet ovat avonaisissa minigrip- pusseissa kosteaan kylvömultaan sekoitettuna. Tarkoitukseni oli että jahka kylmäkäsittelynn vaatima aika on kulunut umpeen, niin kylvän siemenet multineen ruukkuihin ja vien kesäksi ulos. Sitten katsoisin mitä tapahtuu.NO. Olin jo melkein unohtanut kylvökseni jääkaapin perälle, kunnes tänä aamuna etsin kuopukselle hilloa silmäksi puuron päälle, ja silmiini sattui kylmäkäsittelyloota. Ajattelin nyt sitten vähän silmäistä sitäkin, ja tarkistaa, että joko olisi ensimmäiset aika kylvää.

Siperian lehtikuusi olikin päättänyt olla omatoiminen, ja alkanut kasvattaa pirteitä alkuja jääkaapin pimeydessä. Jopas jotakin!


En ole vielä keksinyt, miten saan taimet turvallisesti siirretttyä ruukkuihin niin että mahdolliset tulevat idut eivät vaurioituisi. Pussissa on kokonaista neljä reilun viiden sentin mittaista puun alkua! (katso ensimmäinen kuva). Täytyy olla oikein varovainen.

Myös serbiankuusen pussukassa on itunen. Jännittävää!


Mustakuusi oli tilaamistani siemenistä ainoa, joka ei tarvinnnut kylmäkäsittelyä. Niinpä kylvin sen siemenet purkkiin minikasvihuoneeseen basilikojen, oreganojjen ja sarviorvokeiden seuraksi. Ajattelin, että annan sen purkin sitten olla rauhassa, vaikka muut ympärillä itäisivät. Olisin kärsivällinen, ja tarvitttaessa siirtäisin purkin sitten kesäksi ulos odottamaan itämistä.

Mitä vielä!

Saanko esitellä: Mustakuusimetsä!


En oikeasti luullut ollenkaan tämän olevan näin helppoa. Ajattelin että jos nyt joku edes vähän itäisi kesän mittaan, niin voisin olla enemmän kuin tyytyväinen. Aika ihmeellistä että puut ovatkin noin innokkaita kasvamaan. Minä kun luulin että ne itävät hirmu hitaasti.

Että ei tässä muuta kuin kaikki vain kokeilemaan puiden kasvatusta siemenestä! :)

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. niinpä! Pienestä ne lähtevät ponnistamaan. :)

   Poista
 2. Täytyy myöntää, että sinulla on todella pitkä pinna ja kärsivällisyyttä löytyy, kun puut siemenestä kasvattelet. Mutta hienoa - nostan hattua!
  Pieni mustakuusimetsä näyttää vekkulilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ajattelin että tässä olisi tällaiselle hitaalle ja vaivaiselle puutarhurille hyvä projekti. - En tosin arvannut että näin pian joutuisin koulintapuuhiin. ;)

   Poista
 3. Ai miten ihana Mustakuusimetsä! Sain tässä rentouttavat naurut postauksestasi, kiitos Laura! :)

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!