sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Terveisiä Tampereen puutarhamessuilta


Olimme käymässä Tampereen puutarhamessuilla perjantaina iltapäivällä. Kävin viimeksi tampereen puutarhamessuilla neljä vuotta sitten lasten kanssa - tuolloin pikkupuutarhuri oli viisi ja pikkuapulainen oli puolivuotias kantoliinassa tuhisija. Nyt kiersimme messut pikkupuutarhurin kanssa kahdestaan, joten niin kauaa en ehtinyt perehtymään eri osastoihin kuin olisin toisessa seurassa ehkä ehtinyt. Kolmessa tunnissa sai kuitenkin messuhulinaa ihan hyvän annoksen. Netissä oli luvattu näyttäviä ideapihoja ja paljon näytteilleasettajia. Hmm... täytyy sanoa, että itselle kävi vähän kuin monelle muullekin tänä keväänä messuilla käyneelle - odotuksiin ja edellisvuosien tarjontaan nähden messut olivat pettymys. Lieneekö lama vaikuttanut messuihin, sillä näytteilleasettajia oli paljon vähemmän kuin aiemmin, ja hintataso oli joillakin osastoilla yli kaksinkertainen neljän vuoden takaisiin messuihin verrattuna. Kuulemma myös messupaikka on näytteilleasettajille kallistunut huimasti.

Aiemmin parasta antia puutarhamessuilla ovat olleet yltäkylläiset ja näyttävät istutukset, nyt istutusalueet olivat vaatimattomampia; taimia oli vähemmän ja ne olivat pienempiä.Puutarhakalusteet olivat hyvin edustettuina, samoin leikkokukkia oli myynnissä runsaasti, ne edustivat ehkä sitä yltäkylläisyyttä tänä vuonna. Ideapihoissakin hiekkapohja ja kalusteet olivat pääosassa.
Kaikesta huolimatta oli ihan piristävää käydä messuilla. Joitakuita kivoja ideoita jäi takataskuun.

Ideapihoista eniten ideoita sisälsi mielestäni ekopiha. Paljon hauskoja, toteuttamiskelpoisia ja simppeleitä ideoita.Raparperinlehtivaluja täytyy kokeilla ehdottomasti ensikesänä.Lomapihalla oli pari hauskaa yksityiskohtaa. Lasten koristeleman näköinen mehiläispesä ja puukiipijällle rakennettu linnunpönttö.


Kaupunkiviljelypihassa oli hienosti toteutettu kasvimaalavakokoelma.


 Pikupuutarhuria kiinnosti kukkakauppiasliiton kukkasidontanäytös. Tässä kaksi hienoa kimppua kevään juhliin:
 Tässä taisi olla ainut massaistutus:


Kyllähän messuilta tuli ostettua joitakuita kasveja; kasvimaalle siemeniä, ja muutama liljan sipuli ja Tommolan tilalta palloesikoita ja vaaleanpunaisia idänunikoita. Niihin palaan myöhemmin. 


8 kommenttia:

 1. Huii, onpa mahtava väri-iloittelu tuossa alimmassa kuvassa! Vähän toista kuin ensimmäisessä lomapihan kuvassasi, joka on näyttää ihan aneemiselta. Kuusirannassa oli valtavasti pudonneita käpyjä kuusien alla ja mietin, mitä kivaa niille keksisi. Nuo valkoiset krookukset käpyjen seassa ovat ihan hauskat! Kiva kun saitte pikkupuutarhurin kanssa yhdessä kulkea, aistia ja suunnitella tulevaa puutarhakesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aneeminen kuvaa hyvin tuota ideapihaa. Oli tosiaan hauskaa olla messuilla nimenomaan siksi, että sain kierrellä siellä pikkupuutarhurin kanssa :). TUo käpyidea on minusta ihana, meillä ei oikeastaan ole käpyjä ollenkaan, kun havupuut on niin nuoria, etteivät vielä tee suuria määriä käpyjä, mutta jos meillä olisi käyttäisin niitä puiden alustan katteena.

   Poista
 2. Oo, kiva kun pääsit lapsen kanssa messuille! Kivat ostokset myös. Itse olen todennut hieman saman etten ole ollenkaan messuihmisiä. Saan melkein enemmän irti taimistoreissulta. Odotan lisätietoja ostoksistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, leppoisaa laatuaikaa :) . Täytyykin heti pian kuvata ostokseni etten unohd! HYvältä taimistolta kieltämättä löytyy rahoille parempaa vastinetta. monesti messuilla on ollut ihana kukkaistunnelma, mutta nyt olin pettynyt; ellei asia parane seuraaviin messuihin mennessä, niin taidan minäin mielluummin tehdä taimistokeikan messujen sijasta.

   Poista
 3. Hauska nähdä messukuvasi. Hmmm.. tuota lomapihan istutusta pidin minäkin epäonnistuneena, vähän kuin olisi tullut kiire ja jäänyt kesken. Mutta onneksi oli jotain hyvääkin ja tuliaisetkin löytyivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä voisi kuvitella homman jääneen vähän kesken. harmi, ettei tuo anna kovin hyvää kuvaa aiheesta. Juu, kyllä lopulta jäi hyvä mieli messuista, ja tuliaiset oli mieluisia. :)

   Poista
 4. Kauniita mosaiikkeja ainakin näytti olevan messuilla tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JUu. tykkään mosaiikkitöistä kovasti. Paljon on laitettu aikaa tuollaiseen ihanaan yksityiskohtaan, puutarhamessuilta tosin odottaan jotakin muutakin kuin inspiraatiotta mosaiikkitöihin... ;)

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!