tiistai 8. huhtikuuta 2014

Krookusten aika jatkuuNyt kaikki nurmikossa majailevat krookukset ovat avanneet kukkansa. Krookukset ovat houkutelleet mehiläiset kevätaterialle. Äänekkäästä surinasta voisi luulla isonkin joukon olevan paikalla, vaikka lentäväisiä on ehkä puolen kymmentä.


Monennäköisiä kukkasia on tullut nurmikkkoon piiilotettua.Nämä kukkivat kukkapenkissä, johon siirsin ne turvaan kun kivikkkokukkamaata perustettiin. Yleensä ne kukkivat ensimmäisenä, mutta nyt kun lunta ei ole, ehtivät nurmikon krookukset kukkaan ensimmäisenä.


Kauankohan lumikellot meinaavat kukkia? Viileät säät saavat nekin kukkimaan pitkäään, ties kuinka monetta viikkoa jo.


Perennoiden alut kasvavat hiljalleen. Hopeahanhikin lehdet ovat nimensä mukaiset.


Kevätkaihonkukkakin aloittelee. Nyt oli kamerassa tavallinen putki, niin en päässyt kovin lähelle.


Yksi varma kevään merkki on joutsenparvet pelloilla.


Lasten kevät alkaa saippuakuplista.Aurinkoista viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Aina ei keväällä muista, mitä on tullut syksyllä maahan pistettyä. Kauniisti krookukset kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei muista kyllä ollenkaan! jja syksyllä ei muista, mitä sipulikukkia keväällä tuli miettineeksi, että pitäisi istuttaa... Krookukset on kyllä kauniita!

   Poista
 2. Aikaisessa ovat krookukset, nautitaan nyt täysillä. Lumikellot ovat tosiaan kukkineet pitkään, on kyllä tosi ihana kevätkukkija tuon kukinta-ajankin puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ovat kyllä aikaisia, viime vuonna taisi olla huhtikuun viimeinen viikko, kun ekat krookukset avasivat kukkansa. Nautitaan siis täysin rinnoin!! en muista että lumikellot olisivat koskaan näin kauaa kukineet. - kevään hitaudella on etunsa. :)

   Poista
 3. Minä kyllä soimaan itseäni tällähetkellä,kun olen syksyisin niin huono istuttelemaan kukkasipuleita. Jospa tänä syksynä ryhdistäytyisin silläkin saralla,ettei ensi keväänä ihan näin paljon harmittaisi katsella näin ihanan keväisiä kukkakuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) tiedätkö, minulle on monena syksynä käynyt samalla tavalla - keväällä päätän että syksyllä pitää laittaa laukkoja kun ne pitävät myyrät pos penkistä ja ovat huikean hienoja, mutta annas olla kun syksy tulee, en muista koko asiaa. krookuksiakin olen suunnitellut laittavani nurmikolle lisää, haluan krookusmeren, ne on hyviä nurmikossa, kun kuihtuvat kokonaan ennenkuin nurmikko pitää ajaa. monilla on skillameri, mutta siinä on hankalaa se, etteivät ehdi siementää rauhassa ennenkuuin nurmikko venähtää leikkuukuntoon.

   Poista
 4. Ai että ihana tuo eka kuva, krookukset tosiaan kasvavat noin hyvin nurmikolla. Mulla kaikki on kukkapenkissä, mutta voisin laittaa syksyllä muutaman vaikka keskelle pihaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä krookuksia nurmikkoon! Istutus on helppoa, otat lapiolla nurmikannen ( 5 cm pintakerros) pois, ja asettelet sipulit maahan ja laitat kannnen takaisin paikoilleen. En ole niille sen jälkeen tehnyt yhtään mitään, ja hyvin näyttävät pärjäävän. :)

   Poista
 5. Ihanasti teillä kukkii jo! Olen ollut vähän aikaa poissa blogimaailmasta, huomasin vasta nyt käydä katsomassa ja kommentoimassa rinnevinkkiäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) JUu, kevät on meidän pihalla aikaisemmasssa kuin vuosiin. Kävinkin jo vastaamassa rinneistutuspostaukseesi. :)

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!