sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kaunista kesäkuuta!Kesäkuu on alkanut. 


Sataa ja paistaa sopivasti vuorotellen. Kaikki kasvaa kohisten.
Hirmuinen määrä kuvia pitäisi taas saada tänne blogiin päivitetyksi, olen ulkoiluttanut kameraa säännöllisesti.

Viimeviikkoina on kukkineet kirsikka- omena - ja luumupuut. Luumupuut kukkivat ensimmäistä kertaa, ja kirsikkapuutkin poikkeuksellisen runsaasti. Omenapuussa ei ollut niin suurta kuohua kuin viimevuonna, mutta se on vain hyvä; omenia tuli viimevuonna niin paljon, että yksi oksa repesi, joten kohtuullisempi määrä ei haittaa. Voisimme pitää oman kukkapuujuhlan jonain vuonna.
Ihan pian kukkivat pihasyreenit.


Koristearonia, jonka sanotaan olevan ihan samanlainen kuin marja-aronia, kukkii myös. Enpä olekkaan ennen tullut kuvanneeksi sen kukkia. Nehän on niin hienot että sopisivat parempiinkin piireihin!


Saarnen silmujen puhkeamista olen odottanut. Kuitenkaan en muistanut käydä kuvaamassa sitä hetkeä, kun silmut ovat vain vähän auki. Nyt silmujen mustasta pinnasta näkyy enää aavistus.


Näillä leveyksillä, kolmosvyohykkeellä, yleensä sanoataan, että jalopuut ovat hidaskasvuisia. Enpä menisi tuota väitettä allekirjoittamaan. Luulen että enemmän on merkitysttä maan laadulla ja lannoittamisella. Ostimme tämän saarnin viisi vuotta sitten, ja siinä ajassa se on ainakin tuplannut korkeutensa.


Muitakin puita ilmaantuu puutarhaamme lähiaikoina. Olen koulinut siemenestä kasvattamiani puita, siitä lisää myöhemmin. Puun taimia saimme muutakin kautta:
Ihana siskoni on kerännyt Helsingistä asuintalonsa takapihalta meille verivaahteran ja hevoskastajan taimia nurmikolta ennekuin taloyhtiön huoltomies ajaa nurmikon ja puuntaimet alas.  Pikkupuutarhuri sai lisäksi ihan omat taimet synttärilahjaksi. Kiitos Leea!


Omasta puolestani autoin kunnan viherhoitoyksikköä ja keräsin leikkipuiston vieressä olevan ruusupuskan sisältä "rikkaruohoja" sillä aikaa kun Pikkuapulainen keikkui kiipeilytelineessä: monta tammea, kynäjalavan ja saarnen taimen. ;) Taimet odottavat maljakossa siirtoa ruukkuihin.


Kukkamaassa jumaltenkukka ehti melkein kukkia, ennenkuin ehdin kuvaamaan sen.


Pionin nuput pullistuvat.


Tarhakylmänkukan kauneus ei lopu kukintaan.


Metsäkurjenpolvi aloittelee.


Minusta on ihanaa kun sataa. Pisarat on kuin helmiä.Kaunista kesää!!

15 kommenttia:

 1. Kaunista. Meilläkin kukkii tuo jumaltenkukka. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuun alussa kaikki on niin kaunista ja rehevää. Tuo jumaltenkukka on hieno!

   Poista
 2. Heippa! Blogissasi on upeita kuvia! Oletkos koskaan ajatellut osallistua luontokuvakilpailuihin tai tarjota kuvia jonnekin lehtiin tms.? :) -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MOI! Voi kiitos! En ole mitään kilpailuja tai lehti miettinyt, omaksi ilokseni kuvia nappailen vain... :)

   Poista
 3. Tuo koristearonian kukka ei näytä oikealta ollenkaan. Tosi söpö! Ja sinun pisarakuvasi ovat aina hienoja.
  Pistin sinulle kysymyksen blogiini, joten siis...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInustakin tuo aronian kukka on ihan huikea! Kuinka en ole sitä aiemmin pannut merkille! Rakastan hirmuisesti puutarhan kuvaamista kun siellä on pisaroita :) KÄvinkin jo vastaamassa kysymykseesi. :)

   Poista
 4. Kukkivia puita ylistän taas;)
  Toki paljon muutakin kaunista pihaltasi löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIin ylistän minäkin. KUkkivissa puissa on sitä jotakin ihanaa! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. On niin hienoa kun kameran kanssa saa sitä kaunista löytää... :)

   Poista
 6. Ihana arboristi siellä puuhailee! Upeat nuo verivaahterat ja Saarnet ja Hevoskastanjat jajaja...mitä kaikkea oletkaan kylvänyt...onnea on kasvavat puut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInäkin olen noista puun aluista aika tohkeissani! Erityisestii noista hevoskastanjoista, niistä olen haaveillut monta vuotta.

   Poista
 7. Mikä on tuo kasvi, joka on vaaleanvihreänä pallomaisena kasvustona (useampi kappale) leimun ja härkin takana? Näyttää hauskalta!

  VastaaPoista
 8. Tämän kysymyksen piti tietysti mennä postaukseesi upeasta kivipuutarhastasi, mutta rullasin innolla sivua alaspäin tänne asti...! :) Eli viittaan siis siihen kuvaan, jossa näkyy koko kukkiva kivikkopuutarhasi, nuo vaaleanvihreät matalat pallurat ovat kuvassa vähän keskiviivan oikealla puolella suht etualalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tarkoitat varmaan noita vaaleanvihreitä mättäitä? Ne ovat kaukasianmaksaruohoa, valkokukkaista näemmä enemmän, punakukkaistakin oli mukana, mutta näiden luulen olevan valkokukkaisia, kun lehdet on punakukkaisella vähän punertavat. Niiden kasvuinto on yllättänyt minutkin.

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!