torstai 12. kesäkuuta 2014

Päivänkakkaraniitty


Joskus, tai oikeastaan aika usein, puutarhassa asiat menevät eritavalla kun oli suunnitellut.

Saunan edustalle kivikkokukkamaan viereen kylvettiin matalia niittykukkia. TÄÄLTÄ löytyy sekoitus joka kylvettiin, siihen vielä lisäsin muunmuassa orvokkia ja ajuruohoa. Ajatus siis oli, että paikalle kasvaisi semmoinen matala pieni kiva matala niitty, joka olisi ilo silmälle saunamatkalla.
No. Päivänkakkaraahan siemensekoituksessa oli myös, mutten ihan ajatellut, että vuoden kuluttua kylvöstä näyttäisi tältä:


Päivänkakkaroita tulikin vähän enemmän kuin kuvittelin. Ja kovin matalastakaan niitystä ei voi puhua, jos kukat ulottuvat naisihmisellä polven yläpuolelle. Luultavasti päivänkakkarat pääsevät johonkin muualle, jotta muut kylvetyt saavat edes vähän tilaa kasvaa.

Siirtoinspiraatiota odotellessa nautiskelen kuitenkin päivänkakkaroista. Ne taitavat olla kauneinta puutarhassa tällä hetkellä.Aika hurmaavaa, eikö?
4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sauna ja sekä niitty! Kelpaa mennä juhannussaunaan. :)
  Joskus luonto tekee kauneinta puutarhasuunnittelua.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Riinan kanssa, todella kaunista!

  VastaaPoista
 3. Päivänkakkarat ovat aika hakoja leviämään! Onneksi ovat ihan kivannäköisiä :)

  VastaaPoista
 4. Eipä sitä aina arvaa siemenseoksistä, mitä ne pitävät sisällään. Mutta kauniis kontrasti on valkoiset kukat punaista seinää vasten katsottuina. Päivänkakkara taitaa kehittää helposti siemeniä, joten kiirettä pitää, jos meinaat kasvustoa kurittaa.

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!