keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Elämän mittainen projektiVaikka lupasin etten osta lisää kukkien siemeniä, ostin jotakin muuta; puiden siemeniä.

 Maailmalla on tullut suosituksi Slow gardening aate, joka on vastaliike "kaikki mulle heti" -  ajattelulle. Puutarhaa ei tarvitse saada valmiiksi nopeasti, vaan sen valmistuminen täyteen kukoistukseen ottaa oman aikansa . Osa ideologiaa on luonnon oman rytmin kunnioittaminen ja esimerkiksi kasvien kasvattaminen siemenestä.

Puiden kylväminen ei sinänsä poikkea esimerkiksi perennoiden kylvämisestä. Mutta perennat tulevat nopeammin valmiiksi - puun kasvaminen täysikokoiseksi vie yhden ihmisiän. Kymmenessä vuodessa puista tulee kuitenkin jo ihan komeita.

On hauska ajatus seurata puiden kasvua ihan alusta asti.Tilaajalahjaksi sain kosmoskukan siemeniä. Ne kukkivat puutarhassani jo ensi kesänä.


6 kommenttia:

 1. Mä niin mielelläni kasvattaisin itselleni lehtikuusen,mutta,kun tänne meille ei sellainen nyt millään mahdu. Onnea pitkään kasvatusprosessiin :)

  VastaaPoista
 2. Lehtikuusi taitaa isona viedä aika paljon tilaa... Mitä jos hankkisit vartetun riippalehtikuusen, se ei vie paljoakaan tilaa, mahtuu vaikka kukkapenkkiin.. :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista! Laitatko puiden siemenet suoraan maahan vai idätätkö ruukussa? Entä miten aiot hoitaa tuon kylmäkäsittelyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukuissa ajattelin idättää. Tästä keväästä en nyt tiedä, mutta normaalikeväänä olisin hoitanut kylmäkäsittelyn viemällä purkit ulos, jos kylmää riittäisi kuukausikin vielä, niin se riittäisi useimmille. Kylmäkäsittely lampötilaksihan riittää se -2 - +5 astetta. Voi olla että turvaudun tänä keväänä siihen, että sekoitan pikku minikrippusseihin siemenet ja kosteaa hiekkaa ja laitan pussit jääkaapiin.

   Poista
 4. Ok. Päivitähän sitten aina välistä mitä puiden taimille kuuluu. :)

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!