keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kasvi, joka ansaitsee oman postauksen

Oikeastaan otsikko on vähän hassu, sillä minusta kaikki puutarhani kasvit ansaitsisivat tulla huomioiduksi omalla postauksella.

Nyt on kuitenkin niin, että kukkamaassa kukkii jotakin, jonka olemassaoloa en ollut ajatellut moneen aikaan. Istutin sen juurakon neljä vuotta sitten kun kukkamaata perustettiin. Laitoin sen penkin takaosaan varjoiseen kohtaan ukonhattujen eteen. Seuraavina kesinä en suonut sille kovin montaa ajatusta, paikalla oli ehkä joku pieni verson tapainen, muttei mitään kovin merkittävää. Ajattelin että tulipahan kokeiltua, hyvähän se on että kasvi on sentään hengissä.

Kun tänään lähdin kameroineni kuvauskierrokselle, löysin jotakin sielua liikauttavaa.


Neljä vuotta sitten istuttamani kolmilehden juurakko oli herännyt tänä keväänä horroksestaan, ja tehnyt yhden suloisen kukan! Eikä minkä väristä tahansa, vaan vaaleanpunaisen! Muistin kyllä että istutin joskus kolmilehden, mutten sitä että se olisi tämän värinen!

Hieman oli hankalaa kuvata sitä. Kuten jo sanoin, se sijaitsee puolitoistametriä leveän penkin takaosassa. Edessä on siis melkoinen määrä muita perennoja. Ja penkin takana on juhannusruusu.
Loikkasin siis keskelle penkkiä kohtaan, jossa sormivaleangervon pitäisi kasvaa, mutta joka lähtee aina myöhään liikkeelle, eikä maassa ollut mitään hyödyllisen näköistä. Ja siellä sitten koitin kyyryssä kuvata tätä pientä ihmettä. Pieni se nimittäin on. Otin mitakaavaksi kuvan jossa on kameran linssin suojus. Vieressä näkyy myös kielon lehti, josta voi päätellä että aika pikkuruinen tämä kolmilehteni on.Luulen ja toivon että se vielä kasvaa isommaksi. Enhän muuten olisi sitä istuttanut akileijojen, pionien ja särkyneen sydämen taakse. Joku logiikka on täytynyt olla istutuspuuhissani sentään. Täytyy nyt odottaa muutama vuosi, ja katsoa josko kokoa tulisi pikkuisen lisää. Jos ei, niin sitten täytyy miettiä uskaltaisiko sen siirtää.
Jännittävää. Kaikkea täytyy näköjään kokeilla.

Mutta kyllä se on ihmeellinen!


13 kommenttia:

 1. Kyllä kolmilehti ansaitsee ilman muuta oman postauksensa, upea kasvi !

  VastaaPoista
 2. Vau, se on ihana!
  Minäkin olen joskus vuosia sitten istuttanut kolmilehden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan olekin! Sinun täytyy nyt myös käydä katselemassa kukkamaitasi "sillä silmällä", josko sinullakin olisi kolmilehti tehnyt kukkasia. :)

   Poista
 3. Ihanan vaaleanpunainen kukka siinä on. Luulin, että ne kaikki ovat joko valkeita tai tumman punaisia.
  Sellainen käsitys minullakin on, että noiden pitäisi kasvaa polven mittaisiksi. Mutta hitaita taitavat olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInäkin olin täysin siinä luulossa, että muinoin istuttamani kolmilehti olisi valkoinen tai tummanpunainen, mutta tämä olikin sitten vähän kuin erikoisuuden erikoisuus :). Toivon että tämäkin yksilö kasvaisi polven korkuiseksi - sitten se onkin upea ilmestys.

   Poista
 4. Löysin tieni tänne blogiisi, kun osa teistä bloggaritapaamisessa mukana olleita oli linkittänyt postauksiinsa mukana olleiden blogit. Se oli kivasti tehty, sillä minäkin löysin luettavakseni kolme uutta puutarhablogia, kivaa! En löytänyt lukija-paneelia täältä, mutta kirjaan sinut omaan blogini lukuluetteloon, niin tulevat uusimmat päivityksesi minulle tarjottimelle. Jos et ole aiemmin visiteerannut Mielen Lumossa, tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja oikein paljon tervetuloa blogiini! Tlenpa käymään vastavierailulla... :)

   Poista
 5. Oi, pienet ovatkin yleensä juuri ihmeellisiä ja ilonaiheita. Kaunis se on!
  Mulla ei oo henk.koht. kokemuksia kolmiolehdestä, joten mielenkiinnolla seuraan keskustelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin siis kolmilehdestä...

   Poista
  2. MInäkään en tiedä kolmilehdestä mitään ennestään, muutakuin että se on Kiinasta löydetty aikoinaan tutkimusmatkoilla . Tämä on näitä mielenkiintoisia kokeiluita, jolla oma tietämysin samalla laajenee. :)

   Poista
 6. Aivan ihana, minäkin haluan tuollaisen...tänne on niin vaarallista tulla :) Todella kaunis väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihana! Tuo väri oli itselleni ihan yllätys - olin ihan kokonaan unohtanut istuttaneeni tuon värisen. Vaara vaanii sinunkin blogissasi.. ;)

   Poista

Kommettisi tekee iloiseksi!