sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tänään


Olisi luultavasti käytännöllistä, jos olisi hyvä muisti. Silloin voisi ehkä toimia johdonmukaisemmin. Ja lopputulos olisi ehkä enemmän ennalta- arvattava.

Istutin tänään liljan sipuleita kukkapenkkiin. Se oli sellainen sipulisekoitus, jossa oli monen värisiä liljoja lajikkeen mukaan pusseihin eroteltuna. Vähän saman tapaisia liljoja kuin näissä oheisissa kuvissa. Pitäisi siis olla kohtuullisen yksinkertaista istuttaa juuri oikean värisiä liljoja juuri oikeaan paikkaan.  


Tai ainakin niin voisi luulla.


Kävi kuitenkin näin: Katsellessani kukkapenkkiä, ajattelin, että " ... joopajoo, tuonne vaaleanpunaisen ritarinkannuksen, sinisen kurjenpolven ja purppurapunalatvan lomaan penkin takaosaan voisi istuttaa valkoisia liljoja. Juu, ja keltaiset voisivat myös näyttää somalta." Niinpä otin kaksi liljapussia mukaani ja lähdin toteuttamaan suunnitelmaa kukkamaan taakse ruusupuskan sisään. Palattuani takaisin penkin eteen, katsoin vielä sattumalta, että mitkäs liljat sinne tulikaan nyt istutettua.
Ei ollut kummassakaan pussissa valkoisia sen enempää kuin keltaisiakaan liljoja. Vaan oli punaisia ja oransseja!

 
Hiphei! Loppukesästä on siis luvassa yllätyksiä. Sikäli mikäli myyrät eivät pistele kaikkia sipuleita poskeensa. En ole varma, mutta luullakseni tuon vanhingon ansiosta myös muut istuttamani liljat ovat eripaikoissa kuin alunperin piti.
En kuitenkaan ole kovin tarkka värien suhteen, ja kukkamaassani saavat kaikki värit ja muodot kukkia sekaisin kuten aina ennenkin. Kauneus on pääasia. Monesti juuri sattumalla on näppinsä pelissä kaikkein onnistuneimmissa kasviyhdistelmissä. 


Näillä mennään.

2 kommenttia:

  1. On niin totta, että parhaita yhdistelmiä tulee ihan vahingossa, ei aina kannata suunnitella liikaa. Niin ja sitten on vielä se jännitys, että onko pussissa ollut sitä mitä kuva lupaa - mulla valkoiset liljat kuutamopenkissä olivatkin vaaleanpunaisia :)

    VastaaPoista
  2. Yllätykset puutarhassa ovat ihan parhaita! Aina ei suunnittelemalla saa yhtä hyvää kuin sattumalta. :)

    VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!