perjantai 26. kesäkuuta 2015

Pihakierros


Kamera oli jälleen tupaten täynnä kuvia. Täytyy vähän tännekin tuoda niitä vaihteeksi, ettei tule postaustukkeuma. :)


Ihanaiset idänunikot aloittelevat molemmissa istutusalueissa kukintaa. Olen joskus ensimmmäisinä vuosina tänne muuttomme jälkeen kylvänyt tavallisia punaisia idänunikoita, ja niistä kehittynyt vuosien aikana isot puskat.

Intensiivisempää oranssinpunaista väriä saa hakea. Väri ei ole hempeilijöitä varten.


Tänä vuonna kukkamaassa nuppuja on ensimmmäistä kertaa tehnyt myös purppuranpunainen idänunikko. Vesikielellä odotan sen kukkimista. Sitä odotellessa, Rosea plena - tarhapioni, talon alkuperäistä kasvistoa, availee kukkiaan.
Pionin nupun aukeamisen hetki on ehkä ihanin..


Täydessä kukassa tämä pioni on aika muhkea ilmestys.


Ja rikkaruohojahan ei kukaan tietenkään huomaa, kun niistä ei mainitse... ;) Yksi kukkamaa on jäänyt vähän huonolle hoidolle tänä vuonna...

 

Kukkamaassa huiskentelevat meidän pihan syttyräiset lehtoakileijat ja tummakurjenpolvi.

 

 Myös mummolta perityt jaloakileijat, purppurainen ja valkoinen aloittelevat..

 

 

Kukkamaan taustaalla kukkii lumipalloheisi.Ja lähempänä tietä toisessa päässä kukkamaata vuorikaunokit hehkuvat kilpaa metsäkurjenpolven kanssa.Metsäkurjenpolvi on niin ihana! Tienpientareiden tämän hetken kuningatar.

 


Tarhatyräkki on kaunis myös aika lyhyen kukinnan jälkeen. Sade on laittanut sen retkottamaan kivikkokukkamaan käytävälle.


Jälleen vähän kuin varkain ja sattumalta purppuran värinen onnenapila on pesiytynyt kukkamaan laidalle. Jotkut pitävät sitä rikkaruohona, mutta minusta se luo upean värikimaran rönsyakankaalin ja kerrotun idänkurjenpolven kanssa.
Tuoksukurjenpolvi on peittänyt oman paikkansa hyvin. pidän siitä aina vain enemmän ja enemmän. Väri, lehtien tuoksu, maata peittävä kasvutapa, kaikki osuu niin kohdilleen.Viehättävät konnantattaren kukinnot ovat kauniita koiranputkien valkoista kuohua vasten.
Vielä yksi: Kevätataslea kukki hopeahärkin kainalossa(terveisiä pikkuisen puutarhan Hortensialle) myös juhannuksen tienoilla. Siinä oli kokonaista yksi kukka. Vielä on pikkuruisella matkaa suureksi pensaaksi.


Päivänkakkaraketo saunan edustalla on ihanimmillaan.
Vanhempani osallistuvat avoimet puutarhat- tapahtumaan sunnuntaina. Tervemenoa ruusuja katsomaan, tänään juuri piipahdin siellä, ja kyllä siellä toistakymmentä ruusua ainakin oli jo ihan täydessä kukassa, ja toinen mokoma aloitteli. Jos vain saadaan lämmintä, niin alkukesän ruusut näyttäytyvät kaikessa loistossaan sunnuntaina. Täällä päin on muutama muukin hieno puutarha, jotta saat koko päivän täyteen puutarhavieralukohteita. :)

Alla ruusu "Caerulea"


Ihanaa loppuviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Ihanaisia kukkaistunnelmia, ja niin romanttisen kaunis päivänkakkarapelto!

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis ruusu tuo Caerulea ja suloinen pioni.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, koitan löytää vanhempiesi ruusutarhaan sunnuntaina...siitä olen niin haaveillut että näkisin sen kukkivana! Upea kuva päivänkakkaroista vasten punamullattua hirsiseinää! Tuossa tarhatyräkissä on jotain ... en tiedä mitä ... hyvä muisto jostain kaukaa lapsuudesta. Punaista onnenapilaa kasvaa meilläkin villisti, isäni kukkaa...isä nukkui pois jo yli 30 v sitten! Upeat unikot, upeat tarhapionit ja upeista upeimmat akileijat!

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Oispa kiva päästä näkemään niitä ruusuja kukkivana, varmasti upea näky.

  VastaaPoista
 5. Ihania kukkia sinulla kukassa, meillä pionit vasta nupuilla, osa jo kyllä isoilla:)

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköistä teillä, kuten aina...romanttistakin! Ruusu on tosi ihana! Ruusukuumeessa täällä korvennun juuri. Kiva, että hopsukkahärkit ovat vielä elossa. Iloista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 7. Kerrassaan ihana on tuo sinun päivänkakkaraketo saunapolun varrella

  Minullekin tuli vahingossa naapurista toisen kasvin juurella tuota onnenapilaa (pihakäenkaalia). Aluksi olin ihan kauhuissani siitä, mutta nyt olen ihastellut, kun se näyttää kivalta kontrastilta esim. hiekkaisen pihatien ja kukkapenkin rajamailla. On helppo nyhtäistä maasta, jo ihan pahaan paikkaan sattuu siemen lentämään. Piri

  VastaaPoista
 8. Tulin tänne kurkkimaan, kivat blogit sinulla :) Purppuranvärinen onnenapila ja konnantatar voisivat löytää tiensä meillekin :)

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!