maanantai 6. heinäkuuta 2015

Boheemia puutarhailua
Juhannuksen jälkeisinä viikkoina puutarhassa tapahtuu jonkinlainen ryöpäshdys. Kesäkuun alussa puutarhastelijalla on vielä ollut jonkinlainen hallinnan tunne. Kun kesä etenee, alkaa puutarha ottaa erävoittoja puutarhurista, ja kaikki alkaa rehottaa enemmän oman mielensä mukaan. Puutarhastelijalta ei kysytä lupaa.Jos puutarhastelija esimerkiksi lomailee kesämökillä muutaman päivän, saattaa nurmikko hujahtaa lämpimän sään ja sateen ansioista huimiin mittoihin, ja rönsyleinikki saa panna parastaan kaikessa rauhassa ruohonleikkurin terien sitä uhkaamatta. Tavallaan kaunista tämäkin.


Päivänkakkarat, jotka juhannuksen tienoilla näyttivät vielä jäävän mukavan mataliksi tänä vuonna, humpsahtavat yht´äkkiä pituutta niin että ne ulottuvat puutarhastelijaa vyötärön korkeudelle. Saunapolku on kadonnut jonnekin, puhumattakaan maan pinnassa kasvavista ketoneilikoista ja ajuruohoista. Mutta päivänkakkarat on sentään ihania.


Poutapäivinä vietetään tietysti aikaa uimarannalla, pestään mattoja, tavataan ystäviä ja sukulaisia, ja nautitaan puutarhasta sekä harvinaiseksi käyneestä lämpimästä kesäsäästä. Sateella puolestaan pestään pyykkiä, kudotaan villasukkia ja käperrytään lukemaan kirjaa sohvan nurkkaan. Kamera sentään viedään ulkoilemaan. Kuka sanoikaan että puutarhassakin pitäisi tehdä jotakin työtäkin kesällä?Nautitaan kesästä, ja ladataan akkuja talven varalle! Muistetaaan, että talvella mieli kaipaa juurikin tätä rehevää ja villiä puutarha- aikaa.

5 kommenttia:

 1. Voi niin tuttua. Tosiaan tässä vaiheessa kesää hallinta on tipotiessään ja viimeistään nyt kaikki alkavat elää omaa elämäänsä. Parempi on vaan käyskennellä, ihastella ja nuuhkia puutarhan ihania tuoksuja =) Päivänkakkarameresi on niin kovin kaunis punamultaista saunaa vasten.

  VastaaPoista
 2. Tutulta kuulostaa!! Joka kesä käy niin, että joutuu nostaman kädet pystyyn.... ihanaa silti!

  VastaaPoista
 3. Puutarhassa täytyisi tehdä 24/7 -vuoroa, jos haluaisi kaiken olevan jatkuvati tiptop. Parempi välillä nauttia kesästä ja ottaa sitten muutaman päivän tehospurtti rikkaruohojen kanssa.
  Päivänkakkarameresi on kyllä aivan hurmaava. Siellähän ne muut kukat ovat hyvässä tallessa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä nyt on nauttimisen aika, alkukesästä tulee enemmän touhattua pihalla:)
  Ihana määrä noita päivänkakkaroita saunanne edustalla!

  VastaaPoista
 5. Vaikka ei aina (siis lähes milloinkaan) paista on silti kesä ja talvella on kiva muistella taas tätäkin kesää, varsinkin kun on noin upeita kuvia mitä selailla:) Kiva blogi sulla!

  VastaaPoista

Kommettisi tekee iloiseksi!